Grave

Voel je vrij te herdenken zoals jij dat wenst, zonder oordeel of druk!

Door Marsha Laijan van Annora Uitvaartverzorging BV

Een nieuw jaar ligt voor ons. Met vele dagen die we mogen invullen. Hopelijk op een manier die we zelf kunnen kiezen. Ideaal gesproken met mensen die we liefhebben, werk dat we fijn vinden, gebeurtenissen die we omarmen en met mooie, hartverwarmende herinneringen.

Hoe mooi zou dat zijn...
Maar helaas, dit jaar kunnen we evenmin als voorgaande jaren alles zelf invullen en een aantal ongewenste gebeurtenissen zullen waarschijnlijk ook weer op ons pad komen. Maar daarnaast kunnen we gelukkig op bepaalde zaken wél invloed uitoefenen. Zoals op de manier waarop we een dierbare blijven gedenken. Dat hebben we zelf in de hand en dat kunnen we net zo mooi en intens maken als we zelf willen. Óf en de manier waaróp we dat doen, is vrij voor iedereen.

Jouw eigen keuze
Hoewel... Veel mensen houden na het overlijden van een dierbare in meer of mindere mate rekening met de verwachtingen die anderen in hun omgeving hebben. Verwachtingen hoe actief je de herinnering houdt, hoe je een sterfdag of verjaardag herdenkt, hoe je een graf onderhoudt...
Druk van buitenaf is echter wel het laatste wat je kunt gebruiken. Het is echt helemaal aan jou of je een samenzijn organiseert of bijwoont op een sterfdag of verjaardag. Of je tien foto's neerzet in de huiskamer of helemaal geen. Of je een graf of uitstrooiplaats regelmatig bezoekt of juist niet. Alles is goed, niets moet. Het is jouw verdriet en jij doet het op jouw manier. Daar waar jíj je het beste bij voelt, dat is altijd de beste manier.

Onze wens
Het is onze wens dat in 2020 steeds meer nabestaanden een overleden dierbare mogen herdenken op de wijze die bij hun past. In het tempo dat voor hun goed voelt, zonder enige druk of oordeel van anderen. Met mooie herinneringen, die kunnen helpen bij de verwerking van hun verdriet.

Annora Uitvaartverzorging
Oliestraat 4 | 5361 GN | Grave

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties