Grave

Vier dagen plezier tijdens Graafse Pinksterfeesten

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het is een vertrouwd beeld: een grote feesttent omgeven door een kermis op De Lunette in Grave tijdens Pinksteren. Stichting Regiopromotie Grave organiseert met behulp van een groep vrijwilligers ook dit jaar weer een heel weekend vermaak voor jong en oud.

Traditiegetrouw starten de Graafse Pinksterfeesten op vrijdagavond met een bingo in de feesttent. Daar speel je voor schitterende prijzen, bijna allemaal beschikbaar gesteld door de plaatselijke ondernemers. Zelfs de hapjes die rondgaan tussen de bingorondes zijn aangeboden door lokale winkeliers. De hoofdprijs van 250 euro wordt beschikbaar gesteld door de organisatie. Met het duo Jos Derksen en Jos Keijzer als presentatoren is gezellige avond gegarandeerd.

Graafse Open Darts
Sinds 2016 vindt het Graafse Open Darts single 501 toernooi plaats tijdens de Pinksterfeesten. Op zaterdag 19 mei verandert de feesttent in een heuse dartarena, met Leo Bakker als deskundige wedstrijdleiding. “Mooi toernooi,” stelt Leo Bakker, “qua opzet één van de beste in de regio.” Naast de wisseltrofee voor de winnaar zijn er mooie geldprijzen te winnen, maar het is vooral een ontzettend gezellig toernooi waar dartliefhebbers van alle leeftijden en niveaus naar hartenlust hun pijlen kunnen werpen.

Pinksterzondag
Zondag 20 mei, eerste pinksterdag, start om 11 uur de bekende braderie in het centrum van Grave. Met van alles te koop en veel lekkers te happen. Een groot aantal winkeliers heeft tijdens de Pinkstermarkt ook hun winkels geopend. Op de markt verzorgen Carina Schel en Jeanette Lefebre een dansdemo waar jong en oud aan mee kan doen. Voor bezoekers die liever kijken, zijn de terrassen een uitstekende plaats om even neer te strijken. Ook bij de horeca aan het Maasplein is er genoeg te zien, Radio Omroep Land van Cuijk maakt tijdens de Pinkstermarkt live radio vanaf het Maasplein.  Tussen 12 en 14 uur barst de feesttent op De Lunette weer van het muzikale talent tijdens het Koffieconcert door de Harmonie Stad Grave. Het concert is, zoals ieder jaar, gratis te bezoeken.
Dit is echter niet het enige live optreden die dag, want 's avond begint om 21 uur de show van coverband Millstreet. Naar eigen zeggen 'de liveband zonder grenzen'. Hun repertoire bestaat uit up-to-date top 40 hits, dance-, pop-, rock- en partycovers. Dat belooft weer een fantastisch feest te worden. De entree bedraagt 10 euro per persoon. Vroege vogels die voor 21.30 uur in de tent aanwezig zijn, krijgen van de organisatie twee gratis consumpties aangeboden.

Zeskamp
Tweede pinksterdag genieten publiek en deelnemers van de Graafse Pinkster Zeskamp. Op maandag 21 mei wordt de binnenstad weer omgebouwd tot spellenparcours waar dit jaar 24 teams voor de 22e keer fanatiek strijden om de titel met de fel begeerde bijbehorende t-shirts. Voor de 'oudere jeugd' is er sinds vorig jaar ook een speciale 40+ editie van dit spektakel, dat gelijktijdig plaatsvindt. De zeskamp start om 11 uur als de teams zich hebben verzameld in de feesttent waar ook de finish is met aansluitend een feestje voor de winnaars.

(foto's: Marco van den Broek)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties