Grave

Tv-talkshow Linders & Linders gaat tweede seizoen in

VIDEO: Wethouder Anja Henisch komt met PR-plan voor Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In de tv-talkshow Linders & Linders waren dit keer te gast programmamaker en marketeer Erik Wille, mental & life coach Moni Raulf en wethouder Anja Henisch. (foto's: Pieter Smits)


In de laatste aflevering van het eerste seizoen spraken de gasten over de Nederlands-Duitse verhoudingen. Daarbij kwamen de ervaringen van de Duitse Moni Raulf ter sprake. Ze kwam voor de liefde naar Nederland en woont nu 15 jaar in Grave. Veel herkenning over het gewenproces bij Erik Wille, die nu sinds 7 jaar in het Duitse Weeze woont met zijn gezin. Wethouder Anja Henisch leerde haar Duitse man Carl-Heinz ruim 47 jaar geleden kennen en heeft in de begin periode nog een tijdje in ons buurland gewoond.

De verschillen tussen Duitsland en Nederland zijn toch wel groter als gedacht door menigeen. Zo zijn Duitsers niet gewend om iedereen te feliciteren op een verjaardag en vinden zij het drinken van ‘bier in fluitjes’ veel weg hebben van kinderpils. En Duitsers drinken bier op straat, wat wij hier niet zo kennen.  Nederlanders zijn directer en kennen minder hiërarchische symbolen. Het is bijvoorbeeld niet vreemd als de directeur van een MKB-bedrijf zich verplaatst in een kleine middenklasse auto, wat in Duitsland in zo’n functie niet past.
Op de vraag of wij in Nederland nog kunnen leren van Duitse bedrijfseconomische marketing reageerde de wethouder geheimzinnig dat er binnenkort een promotioneel plan komt om de gemeente Grave meer op de kaart te zetten.

Het was een feestje tijdens de uitzending in het als tv-studio omgebouwde Grand Café Bastion van Catharinahof. Deze feestvreugde was ingezet door de muzikale formatie Three of a Kind onder leiding van de zanger-gitarist Geert Minten.
Presentatoren Peter en Jolanda Linders maakten in de uitzending bekend dat de maandelijkse talkshows een vervolg krijgen met een tweede serie in 2020. De eerste aflevering starten op zondag 19 januari tussen 14 en 15 uur, tijdens een Pasar Malam (Indische cultuurmarkt) in Catharinahof. Het thema van die uitzending staat dan in het teken van Nederlands-Indië.

De uitzending van Linders & Linders van 21 oktober is tot en met 26 oktober te zien via de tv-kanalen van Omroep Land van Cuijk, via het Ziggo-kanaal 40 en het KPN-kanaal 1475.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties