Grave

Veteranendag Grave afgelast

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In verband met de coronacrisis heeft het college van burgemeester en wethouders van Grave besloten de Veteranendag Grave in 2021 af te gelasten. "Hoewel de ernst van de coronacrisis in ons land iets lijkt af te nemen en de coronamaatregelen langzaam versoepeld worden, vindt het college het toch niet verstandig om een dergelijke dag te organiseren. Er is nog te veel onzeker over hoe het verder gaat."

De Veteranendag is een nationaal evenement waar heel Nederland haar meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Het nationale programma vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag in juni. Veel gemeenten, zoals Grave, organiseren daarnaast jaarlijks een eigen, lokaal programma. Vorig jaar moest dit in verband met corona worden afgelast en nu helaas dus weer. Ook het Nationaal Comité Veteranendag heeft moeten besluiten alleen een aangepast programma te gaan organiseren op zaterdag 26 juni in Den Haag. Dat betekent geen nationaal defilé voor de koning en geen grote bijeenkomst op het Malieveld.

Nieuwe gemeente
De gemeente Grave zal naar verwachting per 1 januari 2022 opgaan in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Of en op welke wijze er in deze nieuwe gemeente een lokale Veteranendag wordt georganiseerd is nog niet bekend.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties