Grave

Versleten Graafse brug moet hersteld worden met 'protheses'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Uit inspecties is gebleken dat het probleem bij de constructie van de Graafse brug voornamelijk in de knooppunten zit. Hiervan zijn er in totaal 124 aanwezig. "Op deze knooppunten komen verschillende onderdelen van een brug samen", geeft Rijkswaterstaat aan. "Het materiaal van de brug is op deze knooppunten ver versleten. Ze zullen worden ondersteund door het aanbrengen van zogenoemde ‘protheses’." (foto: DSB)

Na deze werkzaamheden is de constructie van de brug weer veilig. Hij kan dan weer gebruikt worden door voertuigen tot 50 ton.

Combineren werkzaamheden
Los van de herstelwerkzaamheden worden er op dit moment geplande conserveringswerkzaamheden aan de brug uitgevoerd. De herstelwerkzaamheden zullen daarmee worden gecombineerd. Door dit te combineren wordt tijd bespaard en levert het minder hinder op voor het verkeer.

Planning
De voorbereidingen voor het herstel zijn gestart in week 4 van 2021. "We verwachten dat de werkzaamheden circa 10 maanden in beslag zullen nemen", stelt Rijkswaterstaat. "Onverwachte zaken, zoals lang hoogwater kunnen echter vertraging opleveren. Als er volgens planning gewerkt kan worden, betekent dit dat de brug in november 2021 weer hersteld is en weer gebruikt kan worden door verkeer tot 50 ton. De geplande werkzaamheden die horen bij het conserveren van de brug, duren tot en met 2022."

Uitvoering en overlast
De maatregelen voor herstel lopen voor de huidige conserveringswerkzaamheden uit. De herstelmaatregelen worden uitgevoerd in de houten constructies die op de brug zijn geplaatst en via steigers aan de onderkant.
"Voor het schilderwerk maken we gebruik van een slim-fit-coat. Dit is een constructie die om het brugdeel geplaatst is, waar op dat moment het werk plaatsvindt. De huidige aangepaste snelheid van 50 kilometer per uur blijft gelden gedurende het herstel. Om de slim-fit-coat te verplaatsen is een aantal afsluitingen van de brug nodig."

De herstelmaatregelen leveren geen extra afsluitingen op. Over de afsluitingen worden de gebruikers van de brug steeds tijdig geïnformeerd.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties