Velp

Feestelijke opening ‘Het Gouden Hart’ Residentie Mariëndaal; 24 juli open dag

‘Zelfstandig wonen, met zorgvraag’

Door Freddy Klooté

VELP - Locatiemanager Erika Hermans-Lagendijk is sinds 1 april 2021 werkzaam bij Residentie Mariëndaal. Ze stroomt over van energie en  enthousiasme: “Ik ben in een warm bad terechtgekomen. Met een leuk team. Ik mag drie teamleiders aansturen. Het is in ontwikkeling en dat maakt het ook zo interessant. Sinds anderhalf jaar zijn we onderdeel van een mooie organisatie, Korian Nederland. Korian is één van de grootste organisaties voor welzijn, zorg en ondersteuning voor ouderen in Europa.

Korian Nederland heeft inmiddels 44 locaties door heel het land. Het zijn allemaal unieke, karakteristieke, meestal kleinschalige locaties, maar ook wel grotere zoals Residentie Mariëndaal. Als er één plaats is waar je in een fantastische omgeving kunt revalideren en wonen dan is het Residentie Mariëndaal wel. In het eeuwenoude klooster, met bos, wandelpaden,  kinderboerderij, terras en andere faciliteiten kun je lichamelijk en geestelijk weer jezelf worden. Residentie Mariëndaal heeft naast het zorglabel Dores Herstelzorg (revalidatie en tijdelijk herstelverblijf) nu ook officieel sinds 1 juli het zorglabel Het Gouden Hart (zelfstandig wonen met zorg én overbruggingszorg). Het Gouden Hart staat voor prettig leven in een sfeervolle omgeving met persoonlijke aandacht en kwalitatief hoogwaardige zorg en dienstverlening”.

Dores Herstelzorg (revalidatie)
Erika is zeer verbaasd hoe uw verslaggever over Residentie Mariëndaal dacht. “Aan een plaats om te sterven, of te verblijven voor de superrijken”. “Absoluut niet”, lacht ze, “iedereen kan hier revalideren. En de revalidanten genieten mee van alle activiteiten en faciliteiten. En alles wordt betaald uit de zorgverzekering. Iedereen kan komen en iedereen is welkom. Een voorbeeld. Je hebt een heup gebroken en je woont alleen. Voor jezelf zorgen lukt dan niet. Nou, dan kun je bij ons terecht. We hebben een team, bestaande uit een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, een ergotherapeut en 24/7 een verpleegkundige. Als het nodig is haakt een diëtist, psycholoog of logopedist aan. Je kunt genieten van alle faciliteiten die we in huis hebben. Onze kok zorgt voor drie verse maaltijden per dag. De koffie of thee kun je op je kamer of in de huiskamer nuttigen. Verder ben je altijd welkom in het Grand Café en op het terras waar je tegen betaling een drankje kan nuttigen. We werken samen aan een zo soepel mogelijke overstap naar huis. Familie en/of mantelzorgers zijn van harte welkom. Ze kunnen onbeperkt op bezoek komen. Ze dragen mee aan de sfeer die zo belangrijk is bij het goed revalideren. Soms willen de mensen na de revalidatie niet eens naar huis en blijven hier dan zelfstandig wonen met zorg”.

Het Gouden Hart (particulier wonen met zorg en overbruggingszorg)
Afgelopen week vond de opening plaats van het zorglabel ‘Het Gouden Hart’. Erika: “We hebben 74 appartementen waarvan de helft geschikt is voor Het Gouden Hart. Dat betekent zelfstandig wonen met een zorgvraag. Mensen kunnen met hun partner komen wonen, als tenminste één van de twee een zorgvraag heeft. Dat kan een thuiszorgvraag of een VPT-zorgvraag zijn. Die appartementen worden verhuurd. De mensen die hier wonen kunnen gebruik maken van alle faciliteiten. Vaste bewoners betalen servicekosten voor alle faciliteiten inclusief eten en drinken. Dus driemaal per dag vers eten van onze eigen kok. Op de kamer of in het Grand Café. Deelnemen aan alle activiteiten, koffie drinken op het terras en genieten van de schitterende omgeving. Met 24 uur zorg in de buurt. Dat voelt wel veilig. En met je partner bij je, wel zo gezellig en vertrouwd.

Hoe komt u hier?
“Er zijn twee routes in uw zorgtraject om bij ons te komen om te revalideren of te herstellen”, vertelt Erika. “U krijgt een indicatie van het ziekenhuis of u krijgt een doorverwijzing van uw huisarts. Wilt u permanent bij ons komen wonen? Dat kan! We hebben nog enkele appartementen vrij. U kunt contact opnemen met ons klantcontactcentrum op telefoonnummer 085-8087020 of mail naar info@hetgoudenhart.nl. Na uw aanmelding nemen we contact met u op. U kunt geheel vrijblijvend de residentie en appartementen bezichtigen.”

Bewegen, ontspannen en ontmoeten
Naast de opening van Het Gouden Hart heeft Erika Hermans-Lagendijk nog volop nieuwe plannen: “We zijn in gesprek om nieuwe appartementen op het terrein te bouwen. Ook gaan we de tuinen aanpakken. Bewegen, ontspannen en ontmoeten staan hier centraal.

Residentie Mariëndaal leeft, met een gouden hart.


24 juli open dag
Sfeer proeven op Residentie Mariëndaal? Kom naar de open dag op zaterdag 24 juli. Er is dan volop gelegenheid om de locatie te bekijken, het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. Vanwege de coronamaatregelen vragen wij u om uw bezoek vooraf te registreren door een voorkeur voor een tijdsblok op te geven op www.korian.nl/opendag of bel naar 085-8087299. Wij zijn bereikbaar van 8 tot 20 uur.

Particuliere woonzorg hoeft niet altijd duurder te zijn dan een regulier verpleeghuis. Bij een regulier verpleeghuis betaalt u een hoge eigen bijdrage (na 4 maanden). Bij onze locaties betaalt u ook een eigen bijdrage, maar deze valt in het lage tarief. Daarnaast betaalt u woonkosten, deze zijn inclusief servicekosten. Benieuwd naar uw totaalkosten? Neem gerust contact met ons op.

Residentie Mariëndaal
Tolschestraat 2 5363 TC Velp (NB)
0486-479500
www.doresherstelzorg.nl
www.hetgoudenhart.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties