Velp

Combinatie van wandelen en schrijven

'Woorden rapen' op

Mariëndaal met IVN Grave

Door De redactie

GRAVE/VELP - IVN Grave verzorgt op zondag 29 maart samen met schrijfdocent en dichter Monica Boschman een wandeling op Landgoed Mariëndaal in Velp. Monica Boschman laat de deelnemers met hun pen naar het landgoed kijken en zo van alles ontdekken. De wandeling start om 14 uur bij kinderboerderij Buiten-'Gewoon' en duurt ongeveer twee uur. De kinderboerderij ligt achter de brede school op Landgoed Mariëndaal aan de Beukenlaan 8 in Velp.

De 'schrijfwandeling' volgt een deel van de route van het Zwietenpad, een wandelroute die is uitgezet door gidsen-in-opleiding van IVN Grave. De naam verwijst naar de Jezuïeten die er 100 jaar gewoond hebben. Is er een plaats waar je meer inspiratie vindt dan in de natuur? Voor wie wandelen en schrijven combineert, liggen de woorden voor het oprapen.
Schrijfcoach Monica Boschman laat de deelnemers met hun pen naar het landgoed kijken en zo van alles ontdekken. Over de omgeving, maar vooral over de eigen manier van kijken. Op verschillende plaatsen zijn er verrassende schrijfoefeningen. De natuur is hierbij de belangrijkste gids. Na afloop van de wandeling is er koffie in het Buitenhuis, het clubgebouw van IVN en kinderboerderij, wordt er nagepraat en kunnen eigen teksten worden voorgelezen.

Regiodichter
Monica Boschman heeft een passie voor begrijpelijk schrijven, levensverhalen en gedichten. Ze schrijft onder andere gedichten, boeken, artikelen en teksten voor websites. Ook geeft ze communicatie- en schrijfcursussen. Monica Boschman woont in Gassel en was van 2012 tot 2014 regiodichter van de Noordelijke Maasvallei.

Deelname
Iedereen kan deelnemen aan deze 'schrijfwandeling'; schrijfervaring is niet nodig. Het is handig zelf pen en papier mee te nemen. De route is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Parkeren kan op de parkeerplaats voor de brede school aan de Beukenlaan 8. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/afdeling/grave.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties