Velp

Henk Cuppen, een voorzitter die alle elftallen van SCV’58 heeft doorlopen

‘We zullen bovenin mee gaan draaien’

Door Freddy Klooté

Henk Cuppen (64) is een rustig, blijmoedig en optimistisch mens, die met beide benen op de grond staat. Bijna alles in het voetbal in Velp heeft meegemaakt en vlak voor de start van de competitie met SCV’58 samen met de spelers staat te popelen om weer te beginnen: “De geur van gras is weer binnengedrongen”.

Henk is geboren en getogen in Velp. Hij ging er naar school, deed de lts in Uden en is loodgieter geworden: “Dat ben ik in 1970 gaan doen en 43 jaar later heb ik van dezelfde baas afscheid genomen. Ik werkte veel in Wijchen, Arnhem en Nijmegen en toen ik stopte met werken was ik uitvoerder. In die 43 jaar is er heel wat gebeurd. Met een hele vriendenschare heb ik jaren bij de KPJ gezeten. Diverse activiteiten georganiseerd, in verschillende comités gezeten en er ook voorzitter geworden. Ondertussen had ik ook al kennis gemaakt met het voetbal. Natuurlijk was dat bij SCV’58. Ik heb nog gespeeld op het veldje achter de Nachtegaal, waar nu het ABC-restaurant staat. Later gingen we op het weitje van boer van Gaal spelen. In ’73 werd de Kranenhof aangelegd en in gebruik genomen. Bij SCV’58 heb ik vanaf de jeugd tot en met het eerste alle elftallen doorlopen. Als keeper. In ’84 heb ik mijn been gebroken. Ik kwam nog wel terug in het eerste maar ben toch nooit meer de oude geworden. Dus ben ik overgestapt naar het scheidsrechtersvak. In dezelfde tijd vroeg men me als wedstrijdsecretaris en dat viel prima te combineren. Binnen het bestuur werkte ik veel samen met Theo Gremmen en door hem ben ik voorzitter geworden. Dat was in 2001. En die functie vervul ik nog steeds met veel plezier. Een hoogtepunt? Het kampioenschap en de promotie naar de vierde klasse in ’86. Laat ik maar gelijk het dieptepunt invullen. Dat was de degradatie terug naar de vijfde klasse. Ik voetbal nu nog bij de Bikkels. Met zo’n 25 man houden we de herinneringen elke zondagochtend in leven”. Het vele werk in diverse verenigingen deed Koning Willem Alexander besluiten om Henk Cuppen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Seizoen 2018/2019
De laatste jaren leek Velp een abonnement op periodetitels te hebben. Afgelopen seizoen niet. Henk: “Ja, klopt, maar het scheelde niet veel. We gaan een frisse start maken. Onze trainer, Jan Schaap, heeft vorig jaar de aanzet gegeven en nu moeten we doorpakken. We hebben al in St Hubert meegespeeld bij de Gouden Klokspelen en op het nippertje in de finale met 2-3 verloren. Na een 2-0 voorsprong. We zijn begonnen en iedereen heeft er zin in. We gaan een aantal nieuwe clubs in onze klasse ontmoeten en dat is altijd leuk. En ook spannend. De Willy’s en St Hubert zijn als DWSH verder gegaan en verder zijn nieuw in onze klasse Merselo, HRC’27 en Holthees-Smakt. We kijken er naar uit. Ik verwacht dat we bovenin mee gaan draaien. Samen met de andere bestuursleden, secretaris Harrie Oomen, penningmeester Arnoud Pol, de man van technische zaken Johan Brands, wedstrijdsecretaris Wim Spanbroek en de leden Kees Peters en Yvon Arts. Als ik die laatste naam noem, krijg ik wel een brok in mijn keel. Na vorig seizoen hebben we na 35 jaar afscheid moeten nemen van ons damesteam. Te weinig speelsters. Dat brengt me op de samenwerking binnen EGS (Estria, GVV’57 en SCV’58). Veel van onze jeugdspelers zijn daar inmiddels ondergebracht en kunnen elke week voetballen. Voor die jongens en meisjes maakt het niks meer uit onder welke naam ze spelen. Als ze maar lekker kunnen voetballen. Het ziet er dus naar uit dat SCV’58 zijn langste tijd heeft gehad. Gelukkig hebben we afgelopen zomer op grootse wijze ons 60-jarig bestaan kunnen vieren. Ik kijk daar met een warm gevoel op terug. Het was een prachtig feest. Van en voor SCV’58. Geweldig geslaagd. Met de hele groep en vele vrijwilligers hebben we Velp nog eens flink in de schijnwerpers gezet. En Velp is SCV’58. En omgekeerd."

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties