Velp

Op Open Monumentendag 9 september

Wandelen met IVN in tuin Kapucijnenklooster Emmaus Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Op zondag 9 september is het mogelijk om, onder leiding van IVN-gidsen, een wandeling te maken door de ommuurde tuin van het Emmausklooster in Velp. Doorgaans is deze tuin niet voor publiek toegankelijk. De wandeling begint om 14 uur op de parkeerplaats van het klooster aan de Basilius van Bruggelaan 4 in Velp en eindigt uiterlijk om 16 uur.

Na de val van Den Bosch in 1629 moesten veel katholieke geestelijken die stad verlaten. Ook de Kapucijnen zochten hun heil elders, en wel in het Land van Ravenstein, waar men wel ongestoord zijn geloof mocht beleven. De Kapucijnen, onder leiding van Basilius van Brugge, vestigden zich uiteindelijk in Velp. Inmiddels hebben de Paters het klooster verlaten en is het klooster in gebruik bij de stichting Avant Spirit dat zowel spiritueel als zakelijk een nieuwe bestemming vorm geeft.

Rondleiding door tuin en klooster
De tuin bestaat uit een parkachtig bos met daarin een “pesthuisje”, een boomgaard, een moestuin, een bloementuin en enkele siertuinen waar een serene rust heerst. Alles wordt onderhouden door vrijwilligers. De gidsen zullen vertellen over de bijzondere kenmerken van kloostertuinen en deze tuin in het bijzonder. Vóór (om 13.00 uur) of na de wandeling kan men ook deelnemen aan een rondleiding door het klooster.

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen enz.. Kijk voor uitgebreide informatie op www.ivn.nl/afdeling/grave

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties