Velp

Wandelen met IVN in tuin Emmaüsklooster Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Op zondag 15 september is het mogelijk om, onder leiding van IVN-gidsen, een wandeling te maken door de ommuurde tuin van het Emmaüsklooster in Velp. Doorgaans is deze tuin niet voor publiek toegankelijk. De wandeling begint om 14 uur op de parkeerplaats van het klooster, Basilius van Bruggelaan 4 in Velp en eindigt uiterlijk om 16 uur.

Na de val van Den Bosch in 1629 moesten veel katholieke geestelijken die stad verlaten. Ook de Kapucijnen zochten hun heil elders, en wel in het Land van Ravenstein, waar men wel ongestoord zijn geloof mocht beleven. De Kapucijnen, onder leiding van Basilius van Brugge, vestigden zich uiteindelijk in Velp. Inmiddels hebben de Paters het klooster verlaten en is het klooster in bruikleen bij de stichting Avant Spirit dat zowel spiritueel als commercieel een nieuwe bestemming vorm geeft.

Rondleiding 
De tuin bestaat uit een parkachtig bos met daarin een 'pesthuisje', een boomgaard, een moestuin, een bloementuin en enkele siertuinen waar een serene rust heerst. Alles wordt onderhouden door vrijwilligers. De gidsen zullen vertellen over de bijzondere kenmerken van kloostertuinen en deze tuin in het bijzonder. In het klooster worden die dag ook rondleidingen verzorgd.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties