Velp

IVN-lezing over bijzondere vogel op donderdag 26 april

Waarom begint het leven van de koekoek bij pleegouders?

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - De roep van de koekoek is bij iedereen wel bekend. Maar wat weten we eigenlijk verder van deze bijzondere vogel? Tijdens de IVN-lezing op donderdag 26 april doet vogelkenner Lou Megens een boekje open over de koekoek. De presentatie vindt plaats in het Buitenhuis aan de Beukenlaan 8 in Velp. De bijeenkomst begint om 20 uur en duurt ongeveer twee uur.

De koekoek is een bijzondere vogel. (foto: Marcel van de Kerkhof)

Gastspreker Lou Megens gaat op deze avond in op onderwerpen als: hoe legt de koekoek haar ei? Waarom verwijdert hij/zij eieren uit het nest van de waardvogel? Hoeveel waardvogels heeft een koekoek? Hoeveel eieren legt een koekoek? Waarom accepteert de waardvogel een koekoeksei? Filmmateriaal van een koekoek die haar ei legt, een koekoeksjong dat eieren en jongen uit het nest werkt en voerende waardouders zullen het mysterieuze leven van deze vogel bloot leggen.
Megens is een vogelkenner met een brede en diepgaande kennis. Naast kenner van vogels en kweker van diverse soorten is hij ook nog een boeiend verteller. Tijdens zijn lezingen neemt hij de bezoeker via zijn dia- en filmpresentatie mee de natuur in om vogels te zien en te horen, terwijl hij ondertussen allerlei wetenswaardigheden vertelt. Van jongs af aan is hij al in de weer met vogels; hij heeft er ook enkele boeken over geschreven.

Voor deze avond dienen belangstellenden zich aan te melden bij Wil Ariëns via w.ariens41@gmail.com of 0486-412217. De kosten voor deze lezing bedragen 3 euro.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties