Velp

Trefpunt Velp op brute wijze vernield

Door CV De Zandkruiers

ZANDKRUIERSRIJK - Tenminste daar leek het wel op uit te draaien tijdens de opening van de Pronkzitting van de Zandkruiers afgelopen zaterdag. Na de warme welkomsttonen van De Deurdouwers stormden met knetterende en rokende kettingzagen leden van de raad van 11 door de zaal het podium op. Dit bleek echter geheel bij de opkomst van Prinses Janne en Prins Jochem te horen. Gezeten op een boomstam werden de twee door de overige raadsleden naar het podium gedragen. Waarna er meteen een boomzaagwedstrijd op het program stond. Geheel in de lijn der verwachting werd die gewonnen door Prinses Janne.

De Zandkorrels zetten een prachtige uitvoering van hun gardedans neer, waarna het tijd was voor de eerste buutredner. Die wist als “De Grondwerker” allerlei voorvallen en zondes uit de jeugd van Prins Jochem op komische wijze met het publiek te delen.

Het jeugdcomité verzorgde een quiz naar aanleiding van de rondleidingen van Prinses Janne op de boerderij. Ook prinses Janne moest aan de quiz deelnemen en bleek toch meer te weten van de koeien dan de leden van het comité, al was wellicht de jurering door haar ouders daar ook wel debet aan. De Zandlopers lieten ons met hun gardedans zien waarom ze vorige week het danstoernooi in Schaijk gewonnen hadden, een prachtig uitgevoerde dans door deze meiden.
Ook dit jaar hadden de Zandkruiers er voor gekozen om iemand in het zonnetje te zetten vanwege zijn bijdrage aan de Velpse gemeenschap. De eer viel dit jaar te beurt aan een volkomen verraste Marc Linders. Hij kreeg de onderscheiding omgehangen door voorzitter Johan Hoefnagel en was en is er supertrots op.
Tranen van het lachen in de hele zaal tijdens het optreden van wielrenner Rinuske Tap die in zijn buut op bijzondere wijze de gebeurtenissen tijdens en na zijn wielerrondjes openbaarde. Het bleek dat hij toch meer in sportcafé het natte vogeltje verbleef dan dat hij op de fiets zat. Het volgende duo -Herman en Trui- had het maar met elkaar te stellen: zij hartstikke zwanger en hij die eigenlijk al genoeg van haar had. Ze wisten het publiek te vermaken met hun wederzijdse tekortkomingen en eigenaardigheden.

Wederom betraden de Zandlopers het podium, ditmaal om een uitvoering van hun showdans Thriller neer te zetten. De meiden moesten flink improviseren daar de verkeerde muziek gestart was maar daar het publiek niets van in de gaten, wat maar weer eens pleit voor het niveau van deze danseressen.
De raad van 11 was nog niet klaar met de Prins, hij heeft het moeten weten dat hij niet bij de Boomzaagavond aanwezig was. Op ludieke wijze kon hij tijden het zagen zijn zaag upgraden door de door de quizmaster gestelde vragen juist te beantwoorden. Het bleek echter niet te helpen waardoor er toch maar een beroep gedaan moest worden op boomzaag expert Adjudant Tom. Het zagen ging nu een stuk beter maar dankzij de hulp van Prins Jochem niet binnen de tijd. Uit coulance werd hem door de raad toch maar de Goeden Zaag overhandigd zodat hij iets op de schouw kan zetten.
De laatste artiest had vele problemen veelal gerelateerd aan haar omvang en wist die op humoristische wijze te vertellen. Volgens de dokter zat haar gewichtsprobleem tussen de oren maar volgens haar zat het toch echt tussen neus en knieën.

Prinses Janne en Prins Jochem hadden bijzonder genoten van de avond bleek wel uit hun dankwoord, we kijken nu alweer uit naar de editie van volgend jaar.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties