Velp

Succesvolle optredens 'Passie Voor Het Leven' in Emmausklooster

Door Frans Walk

VELP - Het bijbelse lijdensverhaal van Jezus van Nazareth wordt vlak voor Pasen steeds vaker in beeld gebracht, maar dan meer gespeeld in de hedendaagse tijd met hedendaagse popmuziek. Het lijdensverhaal en het muzikale deel worden aan elkaar verbonden door een verteller. Op initiatief van Avant Spirit, van het Emmausklooster te Velp, zijn de koren Unisono en Akkoord vorig jaar gestart met een uitvoering voor het Emmausklooster.

Met heel veel enthousiasme hebben enkele vertegenwoordigers van de koren, samen met de man achter deze organisatie, Antoon van den Hurk van koor Akkoord, het muziekarchief doorgespit en gekeken welke nummers paste in het verhaal. Door dit te doen en de teksten eens goed te bestuderen merk je dat er veel onderwerpen in teksten staan die raakvlakken hebben met het lijdensverhaal van Jezus en natuurlijk met het leven van nu.

Koor Akkoord mocht, voor het eerst live gezongen voor publiek, het nummer zingen, “Droom, Durf, Doe en deel” van Marco Borsato.
Om het programma zo vloeiend mogelijk te laten verlopen zongen de koren twee tot drie nummers met tussendoor gesproken tekst van het lijdensverhaal. Hierdoor kwam de betekenis van de gesproken tekst beter tot zijn recht in de gezongen tekst. Nadat de bekende “stekker” op de juiste plaats was gestoken kon ook Koor Unisono beginnen met het eerste nummer, “The Wind Beneath My Wings”van Bette Midler.

Gaandeweg de uitvoering bleven de aanwezigen geboeid luisteren naar het verhaal en naar de mooie liedjes. Het slotnummer, Hallelujah van Leonard Cohen, werd door beide koren gezamenlijk gezongen en dat was wel te horen. Mede door het volume dat met zo’n 35 zangers en zangeressen tegelijk gebracht wordt en natuurlijk de prachtige akoestiek van de kapel, zorgde dit voor een hoog kippenvel gevoel, zelfs bij menig koorlid. Het applaus, van zowel het middag- als avond-optreden, werd een staande ovatie door het publiek in de uitverkochte kerk, en dan weet je dat het bijzonder mooie optredens waren.

Na afloop van beide uitvoeringen, werd er gelegenheid geboden aan alle aanwezigen om samen met de koorleden gezellig even na te praten in de refter van het klooster, onder het genot van een kopje koffie of thee. En hier werd goed gebruik van gemaakt. De refter was te klein voor het aantal gasten.

Organisatie en deelnemers kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement dat zeker herhaald zal worden, bijvoorbeeld volgend jaar. En dan wellicht in een uitvoering buiten in de kloostertuin.
We bedanken Avant Spirit en zijn vrijwilligers voor de gastvrijheid waarmee we zijn ontvangen. Tot slot bedanken we het grote publiek, want samen met jullie, de muziek en het verhaal werd het nu ook voor ons 'Passie voor het leven'.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties