Velp

Presentatie over debuut Aminata

Simone van de Wijdeven geeft lezing in Emmausklooster Velp

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Je toekomst verliezen door te moeten vluchten uit je geboorteland is nog niets vergeleken met het verliezen van je waardigheid omdat je vluchtverhaal niet wordt geloofd. Aminata, tussen Hoop en Vrees laat de paradoxen en complexiteit zien van het systeem waar elke vluchteling, tevens slachtoffer mensenhandel, doorheen moet als hij in Nederland om bescherming en mededogen vraagt. Auteur Simone van de Wijdeven (1966) geeft hierover vrijdag 13 april een lezing in het Emmausklooster. De gratis te bezoeken bijeenkomst start om 20 uur.

De door het oorlogsgeweld in Sierra Leone getraumatiseerde 19-jarige Aminata is slachtoffer van een mensenhandelaar. Een jarenlang traject van prostitutie, voorlopige opvang en asielprocedure is haar lot. Tijdens deze lange en moeizame zoektocht naar officiële erkenning, maakt ze kennis met de vele gezichten van de Nederlandse vluchtelingenopvang. Het boek beschrijft deze mars en gunt de lezer daarbij een blik in Aminata’s psyche en karakter. Ondanks tegenslagen en de bijtende angst voor uitzetting, slaagt zij er uiteindelijk in om haar zelfrespect te bewaren en haar identiteit te bevechten.

Aminata, tussen Hoop en Vrees is het debuut van Van de Wijdeven. Het is een realistisch verhaal gebaseerd op haar langjarige ervaring als tolk Frans bij duizenden gesprekken tussen vluchtelingen en vertegenwoordigers van het Nederlandse (opvang)systeem. De Reekse schrijfster geeft vrijdag 13 april een presentatie over haar boek in de Clarazaal van het Emmausklooster/Avant Spirit in Velp. Op uitnodiging van de oecumenische gespreksgroep De Emmaüsgangers. 
Het boek is te verkrijgen via www.simonevandewijdeven.nl en bij boekhandels in Schaijk, Uden en Oss. Een euro per verkocht boek gaat naar de opvang van Afrikaanse slachtoffers van mensenhandel. Er is ook losse verkoop tijdens de presentatie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties