Velp

Parochie neemt kloosterkerk Velp weer in gebruik

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Vanaf augustus zijn er weer eucharistievieringen in de kerk van het voormalige kapucijnenklooster van Velp. Op verzoek van de eigenaar en met instemming van bisschop Gerard de Korte van Den Bosch neemt de parochie H. Elisabeth (patrones van de caritas) deze verantwoordelijkheid op zich. Zaterdag 3 augustus om 17 uur draagt pastoor Aarden de eerste wekelijkse H. Mis op in de kapucijnenkerk, die gewijd is aan Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen.

Vooralsnog is er iedere zaterdag- én zondagavond om 17 uur een eucharistieviering. Op dinsdagavond - de zogenaamde 'Antoniusdag' - wordt er om 18.30 uur een H. Mis opgedragen. Elke vrijdag om 18.30 uur zijn er Vespers en een Rozenhoedje. Jarenlang was de Onze-Lieve-Vrouwekerk bij het Emmaüsklooster een bedevaartsoord van Onze Lieve Vrouwe van Scherpenheuvel, troosteres der bedroefden. Nog steeds vinden diverse pelgrims hun weg naar het bijzondere Mariabeeldje, dat in de kloosterkerk te vinden is.

Pastoor en kerkbestuur willen serieus werk maken van de toekomst van deze bijzondere kerk, één van de mooiste van Brabant en Nederland. Het continueren van de rooms-katholieke eredienst is de enige garantie voor het behoud van het unieke kunstpatrimonium van de kerk van het voormalige kapucijnenklooster. Naast de wederdienst aan de orde der minderbroeders kapucijnen, die de parochies in de omgeving trouw bijgestaan heeft, is dit de reden voor pastoor en kerkbestuur om gehoor te geven aan het verzoek van projectontwikkelaar Nico Haase.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties