Velp

Op zondag 17 oktober

Paddenstoelenwandeling op Landgoed Mariëndaal in Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - IVN Grave houdt zondag 17 oktober een paddenstoelenwandeling met gids op Landgoed Mariëndaal. De wandeling start om 10.30 uur vanaf de (camper)parkeerplaats aan de Beukenlaan in Velp. De wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen en gaat over onverharde paden. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

De herfst is het ideale jaargetijde om paddenstoelen eens goed te bekijken. Want hebben we te maken met een plaatjeszwam of een buisjeszwam? Omdat de tocht over een landgoed met oude bomen gaat, zijn er paddenstoelen in allerlei kleuren en vormen; en heb je veel kans om verschillende soorten te vinden.

Veel variaties
Door de vele variaties in de vegetatie staat landgoed Mariëndaal bekend om de grote hoeveelheid en soorten paddenstoelen. De soorten variëren per jaar; dat hangt onder meer af van het weer. Paddenstoelen worden vaak in verband gebracht met feeën, heksen, duivels en dergelijke. Een aantal van de namen doet daar ook sterk aan denken, zoals: Duivelsei, Elfenbankje, Heksenboter, Heksenkring, Judasoor (foto) en Satansboleet. De gidsen vertellen tijdens de wandeling graag het verhaal dat aan de naam vastzit.

'Neem een spiegeltje mee'
Ook voor kinderen is de wandeling boeiend. "En het wordt nog leuker als je een klein spiegeltje meeneemt; daarmee kun je namelijk makkelijk de onderkant van de paddenstoelen bekijken", laat IVN Grave weten.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties