Velp

Expositie Orlando's Retro Perspectief in Kunstkerkje Velp

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Bij Kunst in het Kerkje Velp exposeert Orlando Willems uit Nijmegen van 3 tot en met 18 februari met zijn schilderenserie Orlando's Retro Perspectief. "Na twintig jaar schilderen en meer dan vierhonderd schilderijen is het tijd voor een Retro Perspectief. Geen 'retrospectief', want dat suggereert een lijnrechte ontwikkeling. Nee, na bijna vijftig jaar weet ik dat mijn leven zich afspeelt in cirkels, met steeds terugkerende elementen en thema's”.

In de expositie presenteert Orlando een nieuwe serie schilderijen, gebaseerd op Dantes Goddelijke Komedie. De uit de diepte opdoemende cirkels van de hellekringen, de opgaande kringen van de louteringsberg en de verlichte transen van het paradijs staan symbool voor zijn leven en zijn werk waarin elementen als pijn, verdriet, gekte, intense blijdschap en natuurlijk verwondering zijn terug te vinden, door de tijd heen.

De expositie in Kunst in het Kerkje te Velp komt precies op tijd, vlak voor de vijftigste verjaardag van de kunstenaar, en het geeft hem de gelegenheid om verleden en heden te laten versmelten in het ritme van zijn geliefde kleuren. Waarbij niets is wat het lijkt, en alles lijkt wat het is.
Alle overziend kan hij zeggen dat hij twee dingen echt belangrijk vindt in zijn werk: dat het origineel is en dat het een blijvende intrinsieke waarde herbergt voor diegene die erover beschikt. De laatste twintig jaar waren dit zijn uitgangspunten die hem als kunstenaar hebben gedreven. 

De expositie van Orlando Willems is te bezoeken op de zaterdagen en zondagen van 3 tot en met 18 februari tussen 11 en 17 uur. Kunst in het Kerkje aan de Pastoor Loefsweg 1 in Velp. Gratis toegang. Meer info: www.kunstinhetkerkje.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties