Velp

Olga van Cromvoirt en Lyda Lammers exposeren in Kunstkerkje Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Olga van Cromvoirt en Lyda Lammers exposeren op de zaterdagen en zondagen van 3 tot en met 18 maart met beelden en schilderijen in het Kunstkerkje van Velp. Openingstijden zijn telkens van 11 tot 17 uur.

Olga van Cromvoirt (1952) is geboren in Nijmegen maar woont en werkt in de gemeente Gennep. Belangrijke thema’s in haar werk zijn menselijke figuratieve en ruimtelijke vormen. De sculpturen die zij nu maakt zijn expressief, ingetogen en roepen een gevoel van verstilling op. Het streven is nog altijd naar optimale eenvoud. De passie die zij voor de steen heeft ontwikkeld straalt duidelijk uit haar boeiende werk. Zij heeft inmiddels een lange lijst van exposities op haar naam staan.
Olga heeft kunstopleidingen in brede en gevarieerde richtingen. Van edelsmeden, grafiek, textiele werkvormen en nu het beeldhouwen. Olga zit in het laatste jaar van de Academie van Arendonk.
Naast haar beeldende vorming is zij werkzaam geweest als interieurontwerper waar zij in 2010 mee stopte om zich volledig te wijden aan beeldhouwen. Als vrijwilliger richtte zij tentoonstellingen tot en met 2015 in het Museum Het Petershuis te Gennep. Nu werft zij onder andere kunstenaars voor het museum.

Lyda Lammers is geboren in Delft en woont sinds 2005 in Boxmeer. Via textiele technieken (weven en knopen) in de vorm van wandkleden, ontdekte zij uiteindelijk de zeer uitgebreide mogelijkheden van acryl- en olieverf en later pastel. De onderwerpen van haar werk wortelen in de historie, een bijzondere ontmoeting, of een boek en worden verweven met dromen, ervaringen en ingevingen. Zij is als een reiziger, die verbanden legt tussen culturen, religies en de mythologie. Vanuit de waarneming werkt en transformeert zij dit naar een tastbare gevoelsbeleving. Haar werken reflecteren haar gevoelens, waarbij zij haar intuïtie volgt. Er is geen vooropgezet plan, het ontwikkelt zich tijdens het werken. Sinds 7 jaar heeft zij beeldhouwen in natuursteen aan haar disciplines toegevoegd. Schilderen en beeldhouwen zijn voor haar manieren om haar gedachten en gevoelens vorm te geven.

Meer info: www.kunstinhetkerkje.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties