Velp

Schilderijen en beelden van 24 oktober tot en met 8 november

Olga Sengers en Hilde Klomp exposeren in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - In het Kunstkerkje in Velp staat de komende weken weer een nieuwe expositie opgesteld. Een tentoonstelling van twee kunstenaars: Olga Senders met schilderijen en Hilde Klomp met beelden. De expositie is op zaterdagen en zondagen open van 11 tot 17 uur van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 8 november. Er is een speciale route door het kerkje uitgezet. Het Kunstkerkje is gelegen aan de Pastoor Loefsweg in Velp.

Olga Sengers
Olga Sengers schildert al haar hele leven, haar grote passie. Ze wil met haar schilderijen vooral mensen raken en emoties in beeld brengen. Om dat te bereiken kiest ze voor een grote rijkdom aan kleuren in een stijl die zowel expressief als intuïtief is. Olga zet graag gemengde technieken in, ze maakt daarbij gebruik van acrylverf en pastelkrijt, maar ook van collagetechnieken. Daarnaast schildert ze ook aquarellen. Ze schildert de laatste tijd veel portretten en het valt op dat veel mensen zichzelf herkennen in een bepaald portret, afhankelijk van de expressie die het portret heeft. Daarnaast heeft ze landschappen geschilderd, meer of minder geabstraheerd.

Hilde Klomp
Hilde Klomp maakte kennis met beeldhouwen tijdens een vijfdaagse cursus bronsgieten in 2004. De belangstelling voor haar werk groeide al snel en in de loop der tijd heeft ze in het binnen- en buitenland geëxposeerd. In 2009 werd ze op de Biënnale Chianciano de Terme (Italië) winnaar van de eerste prijs (ex aequo) van de Leonardo da Vinci Award 2009 voor beeldhouwen. Met beeldhouwen en foto- en videowerk wil ze laten zien hoe ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn. De beweging en de menselijke gestalte zijn haar grootste inspiratiebronnen. In 2019 studeerde ze af aan de kunstacademie op het thema: vergankelijkheid. Op dit moment specialiseert ze zich op de academie in het vrije werk. Tot 2018 combineerde ze haar werk als personeelsadviseur bij de Rechtspraak met het kunstenaarschap. Hilde Klomp werkt vanuit haar huis in Nijmegen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties