Velp

NL Doet: Kinderboerderij en IVN-Grave, twee vliegen in één klap

Door Herman Peters

VELP - Zaterdag 10 maart was een hele groep vrijwilligers actief op de kinderboerderij van Buiten-”Gewoon”in Velp. NL Doet van het Oranjefonds had de aanvragen van de kinderboerderij en die van IVN Grave goedgekeurd. Vrijwilligers van de kinderboerderij gingen aan de slag met de inrichting van de eenden- en ganzenweide. IVN Grave plakte Rockfon Sonar Activity tegen het plafond van het Buitenhuis waardoor het geluid beter wordt geabsorbeerd en je minder last hebt van geluidsweerkaatsing. Ook het Belevingsbos van IVN kreeg een lentebeurt: de handpomp doet het weer, het blotevoetenpad is weer schoon.

Om 9.30 uur stond de koffie klaar in het Buitenhuis. Werk verdelen en om 10 uur aan de slag. IVN Grave was met 5 man aan het werk, 8 mensen gingen op de kinderboerderij aan de slag en 2 vrijwilligers zorgden voor nat en droog; 3 cliënten van Dichterbij deden op allerlei manieren nijver mee. We kwamen niks tekort. Om 12 uur stond er buiten een heerlijke lunch klaar, die maar wat goed smaakte. Een week eerder stonden we nog op het ijs, nu scheen de zon en was het buiten prima toeven.

Gas erop
De werkzaamheden moesten om 15 uur gereed zijn, zo was de planning. Vrijwilligers van Sociom uit Grave brachten ons -en andere actieve vrijwilligers in de gemeente Grave- een zakje bloembollen, als dank voor de inzet: een mooi gebaar. Vóór 15.00 uur zaten we aan de koffie, het werk zat erop. De akoestiek in de educatieruimte van het Buitenhuis is merkbaar verbeterd met dank voor het advies van MVT binnenmontage bv uit Puiflijk; 52 platen zijn tegen het plafond geplakt.

Ook in de dierenverblijven werd volop gewerkt: de eenden en ganzen kunnen weer een seizoen vooruit op hun eiland. De kaboutergroep straalt weer en andere kleine klussen zijn geklaard. Veel handen maken licht werk; met dank aan allen voor de inzet: cliënten van Dichterbij, doordeweeks verzorgen zij mede de dieren: Johnno, Cindy en Arno. Vrijwilligers kinderboerderij: Theo Raymakers, Herman Schuts, Wim franken, Theo van Elst, Piet van Uden, Loek Westerbeek, Jasmijn Kroes en Wim Brands. Joke Kreytz en Tine Opsteegh die voor koffie en lunch zorgden. IVN Grave: Monique van den Hark, Ton van Kerkoerle, Henk Verbeeten en Herman Peters. Extern aangemeld via NL Doet: Sjoerd Radstake.
Het geld is goed besteed!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties