Velp

Tocht voert onder meer door Ravenstein en Velp

Nieuwe wandelroute ‘Ons Kloosterpad’ geopend

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Sinds vrijdag 30 april kunnen wandelaars die houden van een stevige wandeling - met diepgang - hun hart ophalen. Die dag openden Zuster Angela, van het klooster Sint Josephsberg in Megen, en Ina Adema, Commissaris van de Koning, ‘Ons Kloosterpad’. Het pad loopt in vijftien etappes door 330 kilometer prachtig Brabants landschap en langs een vijftigtal kloosters. De wandelroute passeert onder meer Soeterbeeck en Huize Nazareth in Ravenstein en het Emmausklooster, Vincentiuskerkje en het kasteelklooster Bronckhorst in Velp.

Ina Adema, Commissaris van de Koning (rode jas), loopt een gedeelte van Ons Kloosterpad. Op de achtergrond burgemeester Wobine Buijs van Oss.

Ons Kloosterpad is ontworpen voor de wandelaar die rust en ruimte zoekt om tot zichzelf te komen. Het is een heuse Brabantse pelgrimstocht. Temeer omdat er ook tal van mogelijkheden zijn voor verdieping, met de beweegredenen en overtuigingen van de kloosterlingen als leidraad. Daarom is het bij sommige kloosters ook mogelijk te overnachten en om mee te draaien in het kloosterritme.

Bindboek, souvenirs en prentkaarten
Wat ook helpt om de wandelingen meer betekenis te geven is het stijlvol vormgegeven bindboek, een spirituele reisgids. Naast alle informatie over de route en de bijzondere kloosters onderweg, geeft het bindboek wandelaars ook aanzetjes voor contemplatie en overpeinzingen. Net als de bijbehorende souvenirs en prentkaarten, door kunstenaars ontworpen, voor ieder klooster op het einde van een etappe. Zie het als aandenken voor de wandelaar of als manier om de ervaringen onderweg te delen met familie en vrienden. Meer informatie over het bindboek, de kloosters en routekaarten is te vinden op www.brabantskloosterleven.nl.  

KRO-NCRV Kruispunt
Het programma KRO-NCRV Kruispunt maakt twee bijzondere uitzendingen over Ons Kloosterpad. Het programma loopt samen met een aantal bijzondere pelgrims, die ieder hun eigen reden hebben om op pad te gaan. Bijzondere ontmoetingen die gaan over thema’s als verlies, vertrek, hoop, levensloop en inspiratie. De uitzendingen zijn op 17 en 24 mei op NPO 2 rond 22.50 uur.

Jaar van Brabants Kloosterleven
Ons Kloosterpad is tot stand gekomen in het kader van 2021 - Het jaar van het Brabants Kloosterleven. Gedurende het hele jaar werken kloosterlingen en de provincie Noord-Brabant samen met tal van organisaties en vrijwilligers om de bijzondere band tussen Brabant en haar kloosters te vieren. Op www.brabantskloosterleven.nl is te zien wat er allemaal te doen, te proeven en te beleven is in het kloosterjaar.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties