Velp

Inzendingen uit China, Israël, Portugal en Taiwan

Nieuwe toekomst én wijknaam voor Dichterbijterrein Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Dichterbij biedt in Velp wonen, dagbesteding en behandeling aan ruim honderd mensen met een verstandelijke beperking. Het terrein en het activiteitencentrum zijn aan vernieuwing toe. Om tot het beste idee daarvoor te komen, is samen met Phidias Community Cooking een internationale prijsvraag uitgeschreven voor ontwerpers en architecten. Naast een toekomstbestendig thuis voor cliënten, is openheid en verbinding met de gemeenschap van Velp een belangrijk criterium. Bij de ontwikkeling past ook een nieuwe naam. Inwoners van Velp en andere betrokkenen kunnen via www.dichterbij.nl/velp stemmen op een nieuwe wijknaam.

De opdracht voor ontwerpers en architecten: ontwikkel een innovatief en uitnodigend concept dat aansluit op de behoeften van zowel cliënten als medewerkers; een concept waarbinnen cliënten enerzijds zorg kunnen ontvangen in een veilige en beschutte omgeving en dat anderzijds de openheid biedt om de verbinding met de inwoners van Velp te versterken. De prijsvraag leverde veertien inzendingen op uit onder meer Nederland, China, Israël, Portugal, Groot-Brittannië en Taiwan. Phidias Community Cooking is positief verrast over de diversiteit ervan.

Expositie in voorjaar
Tijdens een expositie over de inzendingen, in het voorjaar van 2018, worden de prijswinnaars bekendgemaakt. Dan wordt ook de nieuwe wijknaam onthuld waar via www.dichterbij.nl/velp de komende weken gestemd kan worden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties