Velp

Monica Boschman presenteert bundel Zeerslag in Kunstkerkje Velp

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Monica Boschman presenteert zaterdag 8 december haar debuutbundel Zeerslag. In een poëtisch programma brengt ze samen met een aantal bevriende dichters de bundel tot leven. Daarnaast wordt ze geïnterviewd door haar redacteur Jos van Hest en is er muziek van jazztrio De Mannetjes. Na afloop is er gelegenheid om de bundel te kopen en te laten signeren. Wie deze middag wil bijwonen, kan zich aanmelden via info@mbcommunicatie.nl. 

Van 2012 tot 2014 was Monica Boschman (1965) de eerste regiodichter van de Noordelijke Maasvallei. Voor haar gedichten ontving ze diverse prijzen en eervolle vermeldingen, onder andere de Plantage Poëzieprijs 2017. Op www.52gedichten.nl combineert ze haar gedichten met beeldend werk van Handan Arik.
Overal zitten gaten en Monica Boschman geeft daar in Zeerslag woorden aan. Gaten in een gezin, in de liefde, bij de dood, in het geloof. Haar woorden leggen bloot; dat is wat taal vermag. Zeerslag bevat 41 gedichten, het 13de priemgetal. Stiksels bevrijden, dat moet je zelf doen. Soms helpt de poëzie. Een debuutbundel in vijf afdelingen: navelkou, schutblad, jachtsneeuw, kartels en spanwijdte. Zeerslag is de twaalfde bundel in de reeks Open en verschijnt bij Uitgeverij U2pi. De redactieraad van deze serie bestaat uit Jos van Hest, Mariet Lems en Will van Sebille.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties