Velp

Marion Wierda van D66

'Mijn kennis en ervaring met openbaar bestuur zet ik graag in voor deze gemeenschap'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn het vaak de lijsttrekkers die vaak in beeld zijn om het gedachtegoed van hun partij uit te dragen. Zij worden gesteund door de overige kandidaten. Sommigen zijn al ervaren raadsleden, anderen zijn voor het eerst verkiesbaar. Wie zijn deze nieuwkomers op de lijst?

Naam: Marion Wierda
Leeftijd: 51 jaar
Burgerlijke staat: Gehuwd, 2 volwassen kinderen
Woonplaats: Velp
Beroep: Ingenieur en manager bij Waterschap Rivierenland
Hobby’s: Lezen, films, muziek, wandelen, reizen, lekker eten en drinken
Politieke partij: D66
Favoriete landelijke politicus: Els Borst (D66)

1. Eerdere politieke ervaring?
Politiek heb ik altijd met veel belangstelling gevolgd. Ongeveer tien jaar geleden werd ik lid van D66 en sinds kort ben ik lokaal actief. Vanuit mijn werk bij het waterschap heb ik dagelijks met openbaar bestuur te maken.

2. Hoe kijk je aan tegen de Graafse politiek in de afgelopen 4 jaar?
Voor de toekomst moeten er knopen worden doorgehakt. Over de gemeentelijke herindeling, verkeersproblematiek, woningbouw, stadscentrum, zorg etc. Er is veel discussie geweest, het is nu de hoogste tijd voor besluiten en actie. In gesprekken hoor je dat mensen moedeloos worden over de politiek. Omdat ze niet worden gehoord, geïnformeerd en betrokken. Omdat zaken in hun buurt al jaren niet worden opgepakt. Dat moet anders. De gemeente is er voor de mensen en niet andersom.

3. Politieke interessegebieden?
Openbaar bestuur; waterbeheer en ruimtelijke ordening; cultuur en horeca.

4. Drijfveer om raadslid te worden?
Mijn wortels liggen in Friesland, maar in Brabant voel ik me thuis. Grave is mooi, het is fijn wonen in het Land van Cuijk. Ik wil eraan bijdragen dat dat zo blijft. Natuur en historie behouden en tegelijkertijd een moderne gemeente worden. Juist daarom moeten we verder kijken dan Grave groot is. Mijn kennis en ervaring met openbaar bestuur zet ik graag in voor deze gemeenschap. Democratie is een groot goed, daar worden elders in de wereld oorlogen voor gevoerd. We moeten het in Nederland dus koesteren. Bovendien moeten er meer vrouwen in de politiek.

5. Waarom ben je kandidaat voor D66?
Het gedachtegoed van D66 is mij uit het hart gegrepen. Ruimte voor verschillen, stimuleren van eigen verantwoordelijkheid, maar ook zorg voor wie dat nodig heeft. En vooral: investeren in onderwijs, cultuur en sport zodat iedereen zich kan ontwikkelen. Zo krijg je ook een gezellig gemeenschapsleven. Bouwen aan een duurzame en harmonieuze samenleving, noemt D66 dat.

6. Wat wil je over 4 jaar voor Grave bereikt hebben?
Een bloeiend stadscentrum in Grave met een Maasboulevard, mooie jachthaven, autovrij plein voor terrassen en evenementen en een gezellig nieuw filmcafé. Geen verkeersoverlast meer door herinrichting van wegen, handhaving van verkeersregels en omleiden van sluipverkeer. Er is een integraal verkeersplan voor de regio; je lost de problemen niet op met alleen een wegomlegging binnen Grave. Alle wijken en dorpen zijn opnieuw ingericht samen met de bewoners. Er zijn speelplaatsen, buurthuizen, sportclubs etc voor jongeren, ouderen en vanzelfsprekend ook mensen met een beperking. Er is één gemeente Land van Cuijk. Het geld van de vijf gemeenten wordt eerlijk verdeeld. Het nieuwe stadhuis staat in Grave, de enige stad in de regio. Er is een digitaal loket en ambtenaren komen zonodig aan huis.

7. Motto/lijfspreuk?
Samen maken we er wat moois van.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties