Velp

Kleine beestjes helpen

Lezing over leven in de bodem

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - IVN Grave houdt op dinsdag 16 april een avond over 'Kleine beestjes in de bodem'. Marc Siepman verzorgt dan een lezing over dit actuele onderwerp. Immers een kwart van alle biodiversiteit leeft ondergronds en al die kleine beestjes spelen een belangrijke rol om plagen en ziektes de kop in te drukken. Plaats van handeling is Het Buitenhuis aan de Beukenlaan 8 in Velp (bij de kinderboerderij, achter de brede school). Aanvang is om 19.30 uur. (Illustraties: Lotte Klaver)

In de bodem leven talloze organismen zoals bacteriën, schimmels, protozoa, nematoden, mijten, slakken en wormen. En allemaal in verbijsterende aantallen en een onvoorstelbare diversiteit. In anderhalf uur vertelt Marc Siepman wat ze met elkaar te maken hebben en hoe je ze kunt helpen om jou te helpen. Want een kwart van alle biodiversiteit leeft ondergronds en al die kleine beestjes helpen om plagen en ziektes de kop in te drukken en de planten veel gezonder te maken.

Uitputting van de bodem, klimaatverandering en milieuvervuiling hebben grote invloed op de kwaliteit van ons voedsel en dus op onze kwaliteit van leven. Marc Siepman legt uit wat de onderlinge samenhang is en zal ons vertellen hoe wij in onze eigen tuin en omgeving kunnen bijdragen aan verbetering. Tuinieren gaat niet alleen over planten, bijen en regenwormen. Wie de triljoenen bacteriën, schimmels en de talloze andere micro-organismen in de bodem vertroetelt, kan zich veel moeite besparen. Niet alleen in de moestuin maar zeker ook in de siertuin.
Siepman, zelfbenoemd ambassadeur van het bodemleven en auteur van twee boeken hierover, wil zich inzetten voor een planeet waarop we ons weer onderling afhankelijk voelen. Waarop alles en iedereen in vrijheid toegang heeft tot gezonde voeding, schoon water, schone lucht en beschutting.

Aanmelden
Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden bij Wil Ariëns, telefonisch op 0486-412217 of via w.ariens41@gmail.com. De kosten voor deelname aan de beestjes-avond zijn 3 euro.


Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen enz.. Kijk voor uitgebreide informatie op www.ivn.nl/afdeling/grave

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties