Velp

Kunstlezing over Hockney en Van Gogh; the joy of nature

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft dinsdag 21 mei een kunstlezing over Hockney en Van Gogh; The Joy of Nature. Deze lezing sluit aan bij de tentoonstelling in het Van Gogh Museum in Amsterdam die nog tot 26 mei te zien is. De aanvang is om 19.30 uur bij Art Partner Kunstuitleen aan de Basilius van Bruggelaan 2 in Velp. De toegang voor deze eerste lezing is ter kennismaking gratis.

De oogst van Vincent van Gogh (1888).

David Hockney (1937) is een wereldberoemde Britse kunstenaar. Hij maakt kleurrijke en kolossale schilderijen die op veel punten overeenkomsten vertonen met het werk van Vincent van Gogh. Nooit eerder werden de raakvlakken tussen Hockney en Van Gogh zo groots en kleurrijk in beeld gebracht. De fascinatie van beide kunstenaars voor de natuur, hun gebruik van felle, contrasterende kleuren en het experimenteren met perspectief. Het komt allemaal voorbij in deze lezing.
Walraven staat bekend om haar vlotte en humoristische manier van kunst beschouwen. Voor Art Partner is dit de eerste lezing in een nieuwe reeks kunstlezingen die in Velp zal worden gehouden. Art Partner organiseert deze lezing samen met BiblioPlus en de Stichting Kunst in het Kerkje.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties