Velp

Kunstlezing bij Art Partner Velp: Migranten in Parijs in de jaren 50

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft op dinsdag 24 september om 19.30 uur bij ArtPartner in Velp een kunstlezing over Migranten in Parijs in de jaren 50. De lezing is n.a.v. een tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam en gaat over bekende en onbekende kunstenaars die in de eerste helft van de vorige eeuw naar hét kunstcentrum van de wereld gingen: Parijs.

Omdat in eerdere lezingen al aandacht is gegeven aan Nederlandse kunstenaars in Parijs, komen in deze lezing alleen buitenlandse kunstenaars aan bod zoals Marc Chagall, Sonia Delaunay, Gisèle Freund, Natalia Goncharova, Wassily Kandinsky, Germaine Krull, Wifredo Lam, Jacques Lipchitz, Paula Modersohn-Becker, Marlow Moss, Pablo Picasso, Man Ray, Diego Rivera, Gino Severini, Chaim Soutine, Nicolaas Warb (Sophia Warburg) en Ossip Zadkine.

Walraven staat bekend om haar vlotte en humoristische manier van kunst beschouwen. Voor Art Partner is dit de eerste lezing in een nieuwe reeks kunstlezingen die in Velp wordt gehouden. Art Partner organiseert deze lezing samen met BiblioPlus en de Stichting Kunst in het Kerkje.

Toegangsprijs op 24 september is 7 euro. Leden van Art Partner en BiblioPlus betalen 4 euro entree. Art Partner Kunstuitleen is gelegen aan de Basilius van Bruggelaan 2 (kasteelklooster Bronckhorst) in Velp. Meer info: 0486-421879.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties