Velp

Kunst in het Kerkje Velp voorlopig in ‘ruststand’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Kunst in het Kerkje Velp gaat vanwege de coronamaatregelen voorlopig in de ‘ruststand’, zo laat de gelijknamige stichting weten. "Het concert van Byzantijns koor Gospodi op zaterdagavond 18 december kan helaas niet doorgaan. Na 17 uur mogen er geen binnenconcerten meer plaatsvinden en er is slecht plaats voor 30 mensen met de 1,5 meterafstand-regel."

De achtergrond van deze voorlopige ruststand is tweeledig: het uitwerken van verdere samenwerking met alle gebruikers van het Kerkje en het gebrek aan vrijwilligers. "In 2021 is gestart met een 'proeftuin', waar samen met andere gebruikers wordt gekeken naar een breder kader van activiteiten die in het Kerkje kunnen worden georganiseerd. Daarnaast wordt er een beheerstichting opgericht die voorwaarden met de gebruikers zal vaststellen (zoals hoe om te gaan met het gebouw, verzekeringen, huur en dergelijke). Bij het organiseren van exposities en concerten is Stichting Kunst in het Kerkje mede afhankelijk van de voorwaarden voor het gebruik. Zolang deze voorwaarden niet zijn vastgesteld, is het verstandig even pas op de plaats te maken met maken van afspraken met musici en exposanten."

Versterking gezocht
Om daarna een vliegende doorstart te kunnen maken, heeft Kunst in het Kerkje dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers. "Met het huidige team van tien vrijwilligers is het heel moeilijk om praktische uitwerking van de gewenste programmering waar te maken, een programmering die beantwoordt aan de kwaliteit die de Stichting nastreeft. We zoeken vrijwilligers voor bestuursfuncties zowel als 'praktische handen' bij de voorbereiding van expo's en concerten. Kijk op de site www.kunstinhetkerkje.nl voor meer informatie en meld je aan."

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties