Velp

'Inclusief levende kerststal'

Kerstfeest op kinderboerderij Buiten-“Gewoon” in Velp

Door Freddy Klooté

VELP - Pr-man Bram Honcoop (34) van de Stichting Kinderboerderij Buiten-“Gewoon” in Velp mag je gerust tot de categorie enthousiaste supervrijwilligers rekenen. Naast vrouwlief en twee kinderen en zijn fulltime baan bij Defensie maakt hij nog ruimschoots tijd voor de ander. “Ik ben inmiddels bestuurslid en vrijwilliger bij de Kinderboerderij, vrijwilliger bij het jaarlijkse Halloweenfestijn en ben bezoek-vrijwilliger bij de GGZ op Huize Padua in Boekel. Gewoon omdat ik het leuk vind. Ik noemde al mijn twee kinderen. Met hen ging ik vaak naar kinderboerderijen in Oss en Uden. Tot ik er achter kwam dat er in Velp ook één was”.

Dus ging Bram naar Velp: “Met vrouw en kids natuurlijk. We vonden het prachtig. Eerst de locatie. Die is natuurlijk onovertrefbaar, zo midden in het bos. En de vele dieren waren een feest voor de kinderen. Tja, ze zochten er ook voerders. Voor het weekend. Zo ben ik er in gerold. Ik ontdekte dat er nog geen Facebookpagina was. Die heb ik aangemaakt en houd ik bij. We hebben nu ook Instagram en Google en een eigen website. Die site is gemaakt door Bram Bullekens. Ik houd die site ook bij. In 2017 kwam er een plaats in het bestuur vrij en die heb ik opgevuld”.

Kinderboerderij Buiten-“Gewoon”
Bram: “Alles op de kinderboerderij is gemaakt door vrijwilligers. Met financiële hulp van de gemeente Grave en van acties van de Rabobank. Met die acties heeft de klusgroep onlangs een hooischuur gemaakt. En zo proberen we telkens iets erbij te maken. Het belangrijkste zijn natuurlijk onze dieren. We hebben 3 koeien, 2 Shetlanders, 1 Tinker (paard), 2 varkens, Nubische geiten, landgeiten, dwerggeiten, Toppenburgergeiten”. Omdat ik steeds verbaasder ga kijken van die verschillende soorten, laat Bram me ze op zijn mobieltje zien. Een beetje trots. “We hebben ook ezels, Kerry Hillschapen, Kameroenschapen, een heleboel verschillende soorten vogels, kippen en eenden, wilde zwijntjes en konijntjes. Ik ben er vast nog wel een paar vergeten. In ieder geval beslist de moeite waard om gratis met of zonder de (klein)kinderen te komen kijken. Buiten-“Gewoon” is op weekdagen geopend van 10.30 tot 16 uur en in het weekend van 14 tot 16.30 uur. Er is een koffie/thee-automaat aanwezig. Alles wat we ophalen aan die automaat wordt gebruikt om verbeteringen aan te brengen. Per jaar krijgen we zo’n 10.000 bezoekers. Er werken 40 vrijwilligers en er zijn ook dagelijks een twaalftal cliënten van Dichterbij aan het werk”.

Kerstfeest op 22 december
Op zondag 22 december wordt er een gezellig kerstfeest gehouden door de vrijwilligers: “Eerst is er voor de liefhebbers om 12 uur een kerstwandeling die georganiseerd wordt door het IVN. Zie daarvoor hun site. Tussen 13.30 en 17 uur is het echt feest voor bezoekers en vrijwilligers”. Bram is helemaal enthousiast: “We hebben een levende kerststal. Ja, met een echt levend kindje in het wiegje van stro. Het hele kerstgezelschap is aanwezig. Maria en Jozef en de drie Koningen. Natuurlijk komt de kerstman langs met surprises in een grabbelton. Er is een live-orkest aanwezig: Het Zeelands Amusement Orkest. Ook Janneke’s Muziekpraktijk komt met een aantal leerlingen muziek maken. Er wordt een kerstverhaal voorgelezen. Je kunt dieren knuffelen en er is een wensboom. Er kunnen broodjes gebakken worden, men kan er knutselen of spelletjes spelen. Er zijn poffertjes, soep, koffie en thee en natuurlijk ontbreekt de Glühwein niet. De entree is gratis. Een strippenkaart voor deelname aan de verschillende activiteiten kost 3 euro“.

Kinderboerderij Buiten-“Gewoon” is gelegen aan de Beukenlaan 8 in Velp. Parkeren kan op het parkeerterrein voor brede school De Verrekijker.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties