Velp

Vogels kijken tijdens Nationale Vogelweek

IVN Grave houdt wandeling

door Mariëndaal op 20 mei

Door De redactie

VELP - Van 16 tot en met 24 mei wordt in heel Nederland weer de Nationale Vogelweek gehouden. De Nederlandse natuur is in mei op z’n mooist. Ook in het park Mariëndaal in Velp kan men met enthousiaste vogelkenners op pad om vogels te ontdekken. De vogelwerkgroep van IVN Grave houdt deze wandeling op woensdag 20 mei om 19 uur, de start is op het grote parkeerterrein voor de basisschool in het park Mariëndaal, aan de Beukenlaan.

IJsvogel. (Foto: Han Bouwmeester)

Wie met een verrekijker op zoek gaat naar vogels, ontdekt hoe spannend en sprankelend de Nederlandse natuur kan zijn. Tijdens de Nationale Vogelweek krijgt iedereen de kans kennis te maken met die verrassende vogelwereld om de hoek. Daarnaast wordt op speciale tellijsten bijgehouden welke vogels men gespot heeft.
De ongeveer twee uur durende tocht is geschikt voor volwassenen en kinderen. Het doel van deze wandeling is om zelf de vogels te ontdekken en te horen. De verwachting is om zo’n twintig tot dertig verschillende vogelsoorten te kunnen spotten, waaronder zangvogels, roofvogels, spechten en watervogels. Ervaren gidsen van vogelwerkgroep Grave wijzen de wandelaars op de verschillende kenmerken. "Je kunt zomaar opeens oog in oog staan met een specht of ijsvogel en ontdekken hoe fraai alledaagse soorten als een vink of boomklever zijn. Onder leiding van enthousiaste en deskundige vogelkenners ervaar je hoe rijk ons land aan vogels is en hoe leuk het is om vogels te kijken."

Deelname aan deze wandeling is gratis. Het is verstandig om een verrekijker mee te nemen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties