Velp

IVN Grave doet mee aan NLdoet op 16 maart

Door Herman Peters

VELP - Vele duizenden vrijwilligers zijn 15 en 16 maart actief in Nederland om allerlei projecten te doen. Met geld van NLdoet van het Oranjefonds kan menig vrijwilligersproject een flinke boost krijgen. Niet dat je zoveel geld krijgt. Met maximaal 400 euro (IVN Grave krijgt 380 euro) moet je met vrijwilligers proberen zoveel mogelijk klaar te spelen. IVN Grave gaat aan de slag in het Belevingsbos bij de kinderboerderij in Velp. Het geheel krijgt een flinke onderhoudsbeurt en enkele nieuwe elementen worden gerealiseerd. Wil je helpen: meld je dan aan, voor de lunch wordt gezorgd.

Het klimnet aan de boomhut in het Belevingsbos werd eerder geknoopt en bevestigd.

Ook op de kinderboerderij zelf wordt een project gerealiseerd met geld van NLdoet. IVN Grave is met samenwerkingspartners op dezelfde dag met de eigen projecten aan het werk. De lunch wordt samen genuttigd.

Belevingsbos
Het 5.000 vierkante meter grote Belevingsbos is inmiddels zes jaar in gebruik bij IVN Grave. In de voorbije jaren is een heuse boomhut gemaakt rond een dikke inlandse eik, is er een pomp geslagen, bruggen zijn gebouwd, een vertelhut en tipi gebouwd en is er een blote-voetenpad aangelegd. Dat alles moet onderhouden worden: dat gaat op 16 maart gebeuren. Tevens worden nieuwe elementen toegevoegd: een 'kruip door sluip door' wordt aangelegd: duikers van verschillende maten worden ingegraven. Deze zijn deels ter beschikking gesteld door gemeente Grave en loonbedrijf Peter Loeffen uit Schaijk, die ook de graafwerkzaamheden verricht.
Daarnaast worden voorbereidingen getroffen voor een glijbaan aan de boomhut. Die glijbaan komt binnen afzienbare tijd, maar is nu nog niet beschikbaar. Het insectenhotel wordt verplaatst naar een meer zonnige plek en opgekalefaterd. Wil je helpen op 16 maart. van ongeveer 9 uur tot uiterlijk 14.30 uur) dan ben je hartelijk welkom. Aanmelden via mail bij nabuursj@icloud.com. Een halve dag helpen kan natuurlijk ook. De lunch krijg je erbij.

Jaarvergadering
IVN Grave houdt dinsdag 12 maart de jaarvergadering waar flinke bestuurlijke veranderingen staan geagendeerd. Na de bijeenkomst zal een interim-bestuur een jaar lang bekijken en plannen smeden waar het met IVN Grave naartoe moet. In voorbereiding daarop zijn in de afgelopen tijd door het huidige bestuur verkennende samenwerkingsgesprekken gevoerd met de IVN-besturen van Cuijk, Oss en Uden. Inmiddels is met succes een nieuwe werkgroep natuurfotografie aan de slag gegaan. Deze activiteit levert nieuwe leden, waarmee het aftredende bestuur erg blij is. Een nieuwe werkgroep voor vrijwillig landschapsbeheer zit in de pen. Er is duidelijk hoop voor de toekomst: IVN Grave leeft voluit en gaat met vertrouwen de werving aan van mensen die aan een natuurgidsencursus willen deelnemen. Daarvoor zijn nog enkele plekken beschikbaar. Meer info vind je op www.ivn.nl/afdeling/grave


 

Natuurgidsenopleiding
In september 2019 gaat een Natuurgidsenopleiding (NGO) van start. Een twee jaar durende intensieve opleiding die deelnemers voorbereidt om als gids met een groep de natuur in te gaan. Grote affiniteit met de natuur is een voorwaarde. De cursus wordt gegeven vanuit een samenwerkingsverband van zes IVN's in het Maasdal. De cursus, waaraan dertig cursisten kunnen deelnemen, wordt gegeven in Gennep op de dinsdagavond. IVN Grave mag vier of vijf cursisten leveren.
Bij voldoende belangstelling gaat de cursus door. Een sollicitatiegesprek hoort bij de toelating. Aan de cursus zijn kosten verbonden: een betalingsregeling is mogelijk. Heb je belangstelling? Stuur dan een bericht aan Lia Lobel via lobelia@home.nl of bel met 0486-475388.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties