Velp

Installatiekunst met mixed media in Kunstkerkje Velp: ‘Ik ook van jou’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september hervat stichting Kunst in het Kerkje in Velp haar exposities met Installatiekunst met mixed media onder de titel ‘Ik ook van jou’. Lea Adriaans, Janny Smit en Nelleke Bosland zijn de kunstenaars die dit vorm gaan geven. Op 26 september zal geluidskunstenaar Floor Remmelzwaal nog een extra dimensie toevoegen aan deze expositie. Openingstijden zijn deze drie dagen van 11 tot 17 uur. Het kerkje ligt aan de Pastoor Loefsweg 1 in Velp.

De expositie ‘installatie met mixed media’ omvat tekeningen, 3d-presentaties, video en geluid. De kunstenaars: "Voor ons alle drie geldt: blauw verveelt nooit. Steeds weer is er blauw. Sinds een jaar onderzoeken we onze gezamenlijke voorliefde voor blauw. Blauw geeft ruimte, verdraagt, kalmeert en verbindt, het opent, sust, vibreert, golft en het stroomt. We hebben blauw nodig; juist in deze spannende en onzekere tijd. Blauw is als lucht als het ademt. Blauw geeft ruimte aan licht, licht geeft ruimte aan blauw. Alle kleuren blauw grijpen in elkaar en vloeken niet. Blauw is als water; het beweegt met je mee."

Vanuit ieders perspectief en wijze van werken gaan de exposanten de verbinding en het experiment aan. In de interactie ontstaan spannende combinaties, als aanzetten tot nieuw werk. Het ritmische van Nelleke, sferische van Janny en verhalende van Lea ontmoet elkaar in blauw.
In 2021 laten ze zich inspireren door te exposeren op verschillende locaties. Het kerkje in Velp is voor hun onderzoek in blauw een perfecte locatie. Ze werken met beeldend werk dat deels speciaal voor het Kerkje wordt gemaakt en laten zich inspireren door het kerkje, en elkaar, door ook ter plekke in interactie met elkaar blauwe werken te maken. Ze onderzoeken hoe ze met blauw het kerkje nog ruimtelijker kunnen maken. Ze nodigen mensen uit om te dwalen in een blauwe wereld waarin nog van alles mogelijk is. Blauw is van iedereen. Vandaar de titel van deze exposities ‘Ik ook van jou’.

Voor meer informatie over de exposities en concerten: www.kunstinhetkerkje.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties