Velp

INGEZONDEN: Een onbegrijpelijk besluit van B en W

Door Louis Sparidans

Waar ik pas nog een positief geluid kon laten horen met betrekking tot een verbeterde verhouding tussen de coalitie en de oppositie in Grave, worden de inwoners van Grave nu overvallen door een besluit van B en W om de relatie met Stichting Kunst in het Kerkje per 1 januari 2021 te beëindigen.

Deze stichting organiseert al meer dan 40 jaar kunst-exposities en muziekuitvoeringen in het 1000 jaar oude kerkje in Oud-Velp, welke niet alleen iedereen in Grave kent, maar door praktisch iedere inwoner van Grave maar ook door velen daarbuiten, minstens een of meerdere keren in het verleden is bezocht.

Er is geen ruchtbaarheid aan gegeven, zelfs het bestuur weet officieel nog van niks, maar ook de gemeenteraad is hierin niet gekend. Dat is niet netjes.

Ik heb zelf een aantal jaren deel uitgemaakt van het bestuur, wat geheel uit enthousiaste onbetaalde vrijwilligers bestaat, die alles er voor over hebben om het mooiste op dit gebied voor Grave te organiseren. Het past niet om die zo te overvallen en feitelijk aan de kant te zetten.

Maar ik denk ook vooral aan alle kunstminnende inwoners van Grave. Zij zullen zich geschoffeerd voelen. Zo’n besluit moet niet ‘in het geniep’ worden genomen. Ik denk dat hier een raadsbesluit voor nodig is.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties