Velp

Informatieavond over PGB in Velp

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Met een persoonsgebonden budget (PGB) kunnen mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben, dit zelf regelen. Ook sommige zorgtaken van mantelzorgers kunnen uit een PGB worden betaald. Maar hoe werkt dat dan? En waarom zou je dat wel of niet willen als mantelzorger? Donderdag 28 november is er van 20 tot 22 uur een informatieavond hierover bij residentie Mariëndaal in Velp. De bijeenkomst wordt verzorgd door een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een PGB.

De bijeenkomst is interessant voor mantelzorgers en hun naast. Zij leren wat een PGB is en wat de verschillen zijn met zorg in natura, welke taken van een mantelzorger mogelijk vanuit een PGB overgenomen kunnen worden, wat er globaal komt kijken bij het beheren van een PGB, hoe een bewuste keuze te maken voor een PGB of er juist voor te kiezen om zorg op een andere manier te regelen en waar een PGB aangevraagd kan worden. Tevens krijgen ze te horen waar ze terecht kunnen voor meer informatie. Na afloop is er voldoende gelegenheid voor vragen.

De infoavond vindt plaats in de Refter van Residentie Mariëndaal aan de Tolschestraat 2 in Velp. De organisatie ligt in handen van Ellen van Steenveldt en Astrid Schut. De bijeenkomst is na aanmelding gratis toegankelijk. Dit kan tot 25 november via info@quantacura.nl en 06-53868683.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties