Velp

Infopaneel agrarisch natuurbeheer onthuld in Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Langs de pelgrimsroute aan de Hertogswetering tussen Velp en Grave prijkt sinds vrijdag 5 juli een fraai infopaneel. De onthulling ervan trok veel belangstelling.

Het fiets-/wandelpad is dankzij Louis Hermanussen, deelnemer aan het Agrarisch Natuur Beheer Oost-Brabant (ANB) nog mooier geworden. Hij zaaide een slordige twee kilometer in langs de Hertogswetering en de watergangen die erop uitkomen met een speciaal bloemenmengsel. Bovendien heeft hij in de directe omgeving ook nog eens ruim 7,5 hectare ingezaaid als ‘vogelakker’. Een ‘vogelakker’ bestaat voor 75 procent uit luzerne die geoogst wordt en 25 procent uit bloemen die het hele jaar blijven staan. Dat ziet er prachtig uit en is bovendien buitengewoon goed voor insecten en vogels. Kortom een enorme impuls voor de biodiversiteit. Herman Wijdeven, voorzitter van ANB Oost-Brabant, benadrukte dit tijdens de onthulling. ANB Oost-Brabant is de organisatie die contracten afsluit met boeren die aan agrarisch natuur beheer willen doen.

Gemeente Grave
Wethouder Ben Peters van de gemeente Grave benadrukte het nog eens door te zeggen dat de gemeente erg blij is met dit soort initiatieven. En hoe belangrijk het is dat er iets gebeurt voor de akker- en weidevogels. Deze prachtige vogels gaan al jaren achteruit en veel soorten komen op de rode lijst als er niets verandert. Al zijn het maar kleine stapjes, dan nog heeft het zin.

Veldexcursie
Na de onthulling was er een veldexcursie langs de akkerranden met uitleg over de bloemenranden door Jan Ottens, veldmedewerker ANB Brabant. Hij wist de aanwezigen uitermate te boeien met zijn uitleg over de betekenis van de akkerranden. Ondanks de droogte staan de bloemen er prachtig bij. Goed voor voedsel, schuilgelegenheid en de mogelijkheid om voort te planten voor veel dieren.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties