Escharen

Groot feest in goed gevulde Erpelkuul

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ERPELKUUL - De 'oogst' was goed vorig weekend tijdens de prinsenreceptie in d'n Erpelkuul van Escharen. Veel Piepers en Pieperinnekes hadden zich verzameld om Prins Willy d'n Urste en zijn gevolg te feliciteren en veel plezier te wensen met carnaval. Het feest is dit weekend in alle hevigheid los gebarsten. Dat Willy en zijn gevolg wel van een feestje houden, is heel duidelijk. Hij laat geen gelegenheid voorbij gaan om de zaal op te zwepen en het podium te pakken. Dat doet hij niet alleen, zijn adjudanten Ad, Willy en Rick staan aan zijn zij, maar ook zijn pages Elinn en Meike gebruiken het podium om een pagedans van hoog niveau neer te zetten.

Prins Willy I en Prins Tita XL samen met Prinses Pita op het podium. (foto: Esmée ter Horst Photography)

Prins Menno van De Ezels met zijn kapel De Notenbalkers en Prins Tita XL van Pothuusburg hebben de feestvreugde flink verhoogd in d'n Erpelkuul. Dat de band tussen de heren goed is, bleek onder meer uit het feit dat Prins Tita XL zich de afgelopen weken in het zweet heeft gewerkt om de 'gestolen' boomzaagtrofee van Prins Willy weer boven water te krijgen.
Ook Prinses Pita van De Laotbloeiers uit Catharinahof was met haar gevolg aanwezig en zij genoten zichtbaar van het feestje. Prinses Pita heeft in een mooie toespraak prins Willy en alle feestgangers een geweldig carnaval toegewenst. Het was die zaterdagavond duidelijk dat het goed gaat komen! Er werd flink gedanst en gehost en het feest eindigde in de late uurtjes. Prins Willy heeft hoogst persoonlijk de schakelaar van het licht uitgezet in een mooi en sfeervol versierd Dorpshuus.

Jeugdcarnaval
Dat de jeugd niet achterblijft werd zondagmiddag bewezen door jeugdprinses Loïs I en haar gevolg. D'n Erpelkuul barste uit zijn voegen door alle ronddansende Piepers! Ook de andere jeugdprinsen en prinsessen uit Grave, Velp en Gassel hebben hun opwachting gemaakt, mooie woorden gesproken en prachtige dansen laten zien. De jeugd gaat het maken en carnaval 2020 gaat in heel gemeente Grave één groot feest worden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?