Velp

Van 18 juli tot en met 2 augustus

Groepsexpositie in Kunstkerkje Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Kunst in het Kerkje Velp toont een tweede expositie deze zomer, nu het weer mag. Dit keer een groepsexpositie van Laurens Bosman, Maria de Meijer, René Cornelis Klarenaar en Maria van der Laar. Zeer afwisselend met schilderijen, keramiek, installaties en beelden. De expositie is gratis toegankelijk en open op zaterdagen en zondagen van 18 juli tot en met 2 augustus, van 11 tot 17 uur. Het Kunstkerkje vind je aan de Pastoor Loefsweg in Velp. Er zijn maatregelen getroffen om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen in het kader van de coronacrisis. Na 2 augustus is het Kunstkerkje een paar maanden gesloten in verband met een interne verbouwing van keuken en toiletten.

Laurens Bosman
Laurens Bosman is een Udense schilder en collagemaker die met zijn expressieve werken iets los wil maken bij de toeschouwer. Hij is niet per se op zoek naar esthetiek. Liever wil hij in zijn werken ruimte voor invulling en resonantie geven. Hij experimenteert graag met compositie en materiaalgebruik. Zijn thema’s hebben vaak betrekking op de verschillende vormen van existentie van de mens en de daarbij behorende emoties. Laat je verrassen door zijn figuratieve creaties die voor een deel speciaal voor de expositie in deze prachtige kerk zijn gemaakt.

René Cornelis Klarenaar
Ooit afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie ‘architectonisch vormgeven’ met het vak ‘monumentaal’ en nu sinds vijf jaar studerend in Arendonk: Monumentaal Mixed Media. Voor Klarenaar is monumentaal: ‘Van een inspirerende aanleiding of herinnering, een beeldend verhaal vormgeven en in een specifieke omgeving plaatsen’. Het is zijn doel, om werk speciaal voor een locatie te maken of een bestaand werk zodanig in de ruimte op te stellen, dat het een meerwaarde vormt voor die ruimte. Voor deze expositie stelt Klarenaar het werk '5-planken' verdeeld over de ruimte op. Waarmee de mogelijk te onderscheiden gedeelten met elkaar verbonden worden. ‘Wie ben ik als ik deze verwachtingen loslaat en hoe ziet de ruimte eruit die ik dan inneem?’

Maria de Meijer
Maria de Meijer creëert objecten van steengoed en porselein die geïnspireerd zijn door de schoonheid en diversiteit van de natuur, maar ook haalt ze inspiratie uit vergankelijkheid en architectonische vormen. Ritme en serie spelen vaak een grote rol in haar creaties en zelden is het proces volledig gepland.

Maria van der Laar
Maria maakt haar beelden in klei, brons, gips of kunsthars. De beelden zijn naar model, naar eigen waarneming, zoals je dat noemt. Van ware grootte tot extra groot tot een mini. Van een uitgewerkt portret tot een schets of een abstracte interpretatie en met een expressieve toets. In het vrije werk zie je diverse materialen geïnspireerd door de natuur.

Meer informatie: www.kunstinhetkerkje.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties