Velp

Geslaagd 5-tegen-5-toernooi bij SCV ‘58

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP – Op zaterdag 16 juni vond bij SCV ’58 de dertiende editie van het Van Laake Engelen Advocaten 5-tegen-5-toernooi plaats. Ook dit jaar was de belangstelling weer groot, want er streden maar liefst 37 teams voor de prijzen. (foto's: Matt Gerrits)

De Theemutsen.

Om 11 uur stroomde het zonnige sportpark De Kranenhof langzaam vol. Nadat alle scheidsrechters nog een laatste briefing hadden gekregen, gingen de eerste wedstrijden van start. De herenteams speelden elk 3 poulewedstrijden, de damesteams moesten het in de poulefase opnemen tegen 4 tegenstanders. Rond 14.30 uur was het tijd voor een gezamenlijke pauze. Althans, niet voor iedereen, want op dat tijdstip speelden de kabouters van SCV ’58 en VV Gassel een onderlinge wedstrijd op het hoofdveld van het toernooi. Het leverde weer een prachtig beeld op en zo te zien stond de nieuwe generatie voor het 5-tegen-5-toernooi al klaar.

Nadat de eerste poulefase was voltooid, werd ook tijdens de winnaars- en verliezerspoules flink gestreden voor de punten. Omstreeks 17 uur was het tijd voor de finaleronden van het toernooi. De winnaars van de verliezerspoule streden via shoot-outs om de populaire kannen bier (gewonnen door SC Haamlip), terwijl de overgebleven teams van de winnaarspoule via een knock-out systeem de finale probeerden te behalen. Uiteindelijk ging de finale bij de dames tussen De Theemutsen en Rondje van Rowie, waarbij na een spannende finale eerstgenoemde de hoofdprijs in Velp wist te houden (3-0). Ook bij heren wist er na vele jaren weer eens een Velps team te winnen, want na een gelijkspel (1-1) tijdens reguliere speeltijd wist FC Taugé de heren van FC Snorrekes via penalty’s te verslaan (5-4).

De prijsuitreiking werd verricht door Henk Cuppen, voorzitter van SCV ’58. Hierbij werden Lotte Schaap (De Theemutsen) en Mike van Workum (keeper FC Taugé) uitgeroepen tot speelster en speler van het toernooi. Vervolgens sprak Cuppen een woord van dank uit naar de vele vrijwilligers, sponsors, deelnemende teams en de organisatie van het toernooi.
Daarna werden de stoelen ingeruild voor statafels en kon worden gestart met ‘De Derde Helft’, de jaarlijkse feestavond na afloop van het toernooi. Er stonden dit jaar maar liefst 4 DJ’s (Derek Shots, DJ Martijn, Schuurlocomotief en Dansado & de Feestneger) op het programma die ervoor zorgden dat veel jeugd ’s avonds hun weg naar de feesttent wist te vinden. Het bleef dan ook nog lang onrustig, maar zeer gezellig in Velp.

Wederom een erg geslaagd toernooi. De organisatie bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage en hoopt iedereen volgend jaar opnieuw te mogen begroeten.

FC Taugé.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties