Velp

Fred Jacobs presenteert nieuwe cd in Emmausklooster Velp

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - In maart dit jaar nam Fred Jacobs zijn nieuwste cd op in de kerk van het Emmausklooster in Velp. Nu is het album afgerond. De presentatie is zondag 17 november met een live optreden in dezelfde kerk. De aanvang is 14.30 uur. De entree bedraagt 10 euro. Na afloop van het opreden is de cd te koop tijdens een meet and greet met de artiest in het klooster.

Jacobs studeerde luit en theorbe bij Anthony Bailes aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij is lid van The Gabrieli Consort and Players en het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging. Sinds 1997 is hij als theorbist verbonden aan het Monteverdi-ensemble van de Bayerische Staatsoper in München, dat in heel Europa naam maakte met zijn Monteverdi- en Cavalli-producties.
Voor het Britse label Metronome nam hij het oeuvre voor theorbe op van Robert de Visée. Het tweede album in deze serie ontving een ‘outstanding nomination’ van het Britse International Record Review, het derde een nominatie voor ‘best recording of the year’ van BBC Music Magazine.

Jacobs is veelvuldig te gast op belangrijke festivals voor oude muziek in Europa en de Verenigde Staten. Hij werkte met dirigenten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Christopher Hogwood, Ton Koopman, Ivor Bolton, Andrew Parrott, Marc Minkowski en Richard Egarr. Hij geeft masterclasses rond het Franse Air de Cour, het Engelse luitlied (o.m. met Emma Kirkby) en de Italiaanse monodie. Jacobs is als docent luit en theorbe verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Zijn nieuwste cd bevat muziek van Giovanni Kapsperger en Allessandro Piccinini. Alle composities zal Jacobs tijdens dit intieme concert in de kapel ten gehore brengen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties