Velp

FOTOREPORTAGE: Burgemeester en wethouders actief tijdens NL Doet in Velp

Door Cora Fleuren

VELP - In het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet werd er vrijdag 28 mei hard gewerkt in de tuin van activiteitencentrum Dichterbij in Velp. Het werd een supergeslaagde dag voor zowel de cliënten als de vrijwilligers. Onder hen ook burgemeester Toon van Asseldonk en de wethouders Theo Lemmen en Anja Henisch van de gemeente Grave. Een verslag van Cora Fleuren.

De dag begon, onder het genot van koffie met gebak, met kennismaken met elkaar; vrijwilligers en mensen met ernstig meervoudige beperkingen. Ook deze mensen zijn inwoners van de gemeente Grave. Ze worden vaak niet gezien, maar horen er net als ieder ander gewoon bij. Het was een mooi en gezellig moment met elkaar. Hierna aan de slag. Alle materialen voor de verschillende klussen lagen klaar, waardoor het klussen direct kon beginnen. Onder toeziend oog van de cliënten werd er volop gezaagd, getimmerd, geschroefd, gegraven en parasolvoeten en vele bloempotten en -bakken gevuld. Na anderhalf uur was het tijd voor een gezamenlijke lunch. Deze was verzorgd door medewerkers van lunchroom ’t Tolhuis, gevestigd in het activiteitencentrum. Een ieder heeft gesmuld van de eigengemaakte paprikasoep, overheerlijk belegde broodjes en eigengemaakte smoothies.
Uitgerust en de inwendige mens voorzien, ging iedereen weer vol enthousiasme verder. Om 15 uur waren de meeste klussen geklaard en was het tijd om samen een drankje te doen met wat lekkers en na te praten.Intussen werden de vrijwilligers een voor een uitbundig bedankt voor hun inzet. Iedereen was het er over eens dat de tuin er nu prachtig uitziet met de vogelhuisjes, insectenhotelletjes en de vele potten en bakken vol kleurrijke bloemen en heerlijk geurende kruiden, gesponsord door Verstegen Tuinplanten uit Schaijk. Waarvoor hartelijk dank. Maar ook de sponsor van de bloembakken, J. van Zandvoort uit Demen, Bakkerij Bongaards en Brands Metaaltechniek uit Velp voor zijn financiële bijdrage danken wij bij deze.
De tuin is nu een hele beleving geworden door de bloemen en kruiden, het relaxbankje en het 'kunstobject'. Verder is er vrijdag een mini-bieb geplaatst (achterkant activiteitencentrum) met daarin vele boeken, strips en tijdschriften. Wij nodigen een ieder uit om eens langs te komen en te kijken of er iets voor hem/haar bij zit. Tot volgend jaar! 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties