Velp

Prachtige beelden van Afke van Halen en mystieke schilderijen van Claire Poutsma.

Expositie Van Halen en Poutsma in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

Afke van Halen maakt beelden van hout waarbij de natuur leidend is; het cyclische proces van de natuur. De beelden van hout zijn vergankelijk, natuurlijk en speels: wat dient zich aan in de natuur en wat wil getoond worden? Afke maakt vrij werk, maar ook in opdracht, zoals gedenkbeelden, beeld uit eigen tuin, boombeelden. Zij heeft vorig jaar de ontwerpwedstrijd in Zwolle gewonnen. Het kunstobject staat in de hal van het stadskantoor aan het Lübeckplein en vormt een reflectie op artikel 1 uit de grondwet, dat gaat over het discriminatieverbod.
Claire Poutsma is landschapsschilder en ze maakt portretten in opdracht. Zij heeft haar opleiding genoten op de Klassieke Academie Groningen en Design Academy Eindhoven. Claire schildert haar omgeving, vooral landschappen. Het heerlijke bosrijke gebied waarin ze woont wil ze, voordat het verandert, vastleggen. Ze houd van de mystieke sfeer van schaduwrijke plekken in het bos, afwisselend met open vlaktes bij rivieren. Ze probeert de kijker de sfeer hiervan te laten zien door lichtval, beweging en kleurgebruik.

Bezoekersinformatie
De expositie is te bezoeken op zaterdagen en zondagen van 7 tot en met 22 maart van 11 tot 17 uur. Het bezoekadres is Pastoor Loefsweg 1 in Velp, bij Grave. De toegang is gratis. Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief via de website www.kunstinhetkerkje.nl om op te hoogte te blijven. Volg Kunst in het Kerkje via Facebook en Twitter, met meer informatie over de exposities, én de concerten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties