Velp

Schilderijen te zien van 18 augustus tot en met 2 september

Expositie van Frank Tarenskeen in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - Op de zaterdagen en zondagen van zaterdag 18 augustus tot en met zondag 2 september Kunst in het Kerkje in Velp bij Grave. Tijdens de expositie op zaterdag 26 augustus om 15 uur is er een muzikale jazzoptreden van Bart Tarenskeen (contrabas) en Maarten Voortman (piano).

Te zien in het Kunstkerkje in Velp

In het spanningsveld tussen ernst en lichtheid maakt Frank Tarenskeen schilderijen die een persoonlijk beeld proberen te geven van de wereld zoals die zich aan hem voordoet.
Zijn onderwerpen vindt hij in zijn directe omgeving en tijdens reizen naar o.a. Frankrijk, Italië en Indonesië, en omvatten landschappen, portretten, figuurstukken, interieurs en stillevens.

De schilderijen van Frank Tarenskeen hebben een onmiskenbaar eigen signatuur: de keuze voor expressieve, sterke kleurcontrasten; dynamische en evenwichtige composities; een lichte neiging tot abstractie; de aandacht voor de verftoets en de menselijke maat.
Frank Tarenskeen (1957) studeerde aan de nieuwe lerarenopleiding TeHaTex Nijmegen, en de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem (het huidige Artez). Sinds hij is afgestudeerd in 1982 is hij parttime werkzaam als docent kunst in het middelbaar onderwijs en als zelfstandig beeldend kunstenaar. Hij exposeerde in binnen- en buitenland, en zijn werk bevindt zich in diverse openbare- en privécollecties. In 2013 haalde Tarenskeen zijn bachelor filosofie aan de Universiteit van Utrecht met een afstudeerscriptie met als onderwerp esthetica van de schilderkunst.

Zaterdagen en zondagen van 18 augustus 2018 tot en met 2 september 2018 van 11-17 uur. Kunst in het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp (bij Grave). Gratis toegang. www.kunstinhetkerkje.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties