Velp

Expositie Rick Duijs, Pierre Servat en Maarten Luijk in Kunstkerkje Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Rick Duijs, Pierre Servat en Maarten Luijk exposeren van 3 tot en met 18 november elke zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur in het Kunstkerkje, Pastoor Loefweg 1 in Velp. Rick Duijs is gefascineerd door de 17e eeuwse schilderkunst. Met minitieuze precisie legt hij de werkelijkheid vast. Het werk van Pierre Servat ademt paradoxen, illusies en dubbelzinnigheden uit in kleur en expressie, terwijl de beelden van Maarten Luijk gaan over mystiek, verhalen en vertelsels uit de natuur.

Abtsportret van Rick Duijs.

Pierre Servat is een pseudoniem voor Pierre van Hemert. Na een aanvankelijke professie als goudsmid, evolueert de autodidact zich, gerijpt door onder meer een driejarige opleiding aan de Parijse Tekenschool en een vierjarige opleiding aan de avondtekenschool in Vught, tot een succesvol kunstenaar. Het oeuvre van Pierre Servat ademt paradoxen, illusies en dubbelzinnigheden, die de dagelijkse realiteit kenmerken, maar zijn in wezen eindeloos en onbegrensd, evenals het heelal. Binnen het bereik van Pierre Servat liggen naast olieverfschilderijen ook, beeldhouwwerken, emaillewerken, borduurwerken, iconen, aquarellen en pentekeningen.

Maarten Luijk is geboren 1957 in Oss. Maarten brengt bijzondere mythen tot leven in zijn beelden of beeldengroepen. Het werk van Maarten is zeer bijzonder en laat een groot respect zien voor alles wat met de natuur te maken heeft en wat de natuur en zijn bewoners te bieden heeft aan mystiek, verhalen en vertelsels. De natuur en haar wezens zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie, een bron van waaruit Maarten met gevoel een beeld kan creëren. Dieren worden vaak door hem uitgebeeld: de raaf, de ijsbeer, de uil en andere dieren met mystiek. Belangrijk bij zijn werk is de spanning, die hij aan de toeschouwer wil overbrengen, met zijn inspirerende toelichtingen geeft hij daar nog een extra dimensie aan.

Rick Duijs (1986) is een grotendeels autodidact kunstenaar met het oog op de zeventiende eeuw. Een hedendaagse schilder met een traditioneel schilderspalet.
Hij werkt uitsluitend volgens de klassieke traditie in olieverf. Deze werkwijze past hij toe in zijn stillevens en portretten. In zijn werk wil hij een werkelijkheid suggereren zoals dit in de 17e eeuw werd gedaan. Gebruik van veelal antieke voorwerpen in zijn stillevens zijn mede sfeerbepalend. Het verbeelden van mens en materiaal zo dicht mogelijk bij de realiteit brengen, dat vindt hij belangrijk.
Recentelijk heeft hij voor de abdij van Tongerlo (België) het officiële portret van abt J. De Cuyper voltooid waarvoor hij zijn meestergraad heeft gehaald. Daarmee mag hij zichzelf nu 'Meester Kunstschilder' noemen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties