Velp

Van 1 tot en met 23 februari

Marijke Eken en Ingrid Sewpersad exposeren in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

Textiel en natuurlijke materialen
Voor Marijke Eken zijn het de draden die haar verbinden met haar innerlijk. Hoe meer ze verbonden zijn met haar ziel, hoe meer ze verbonden zijn met haar omgeving, de mensen, de bloemen, de bomen, de dieren, de Bron. De uitspraak van Rumi: “Let the Beauty of what you Love, Be what you Do”, is haar motto. Toen Marijke voelde dat zij moest kiezen tussen klei (beeldhouwen) en textiel, werd het textiel; haar eerste liefde. Natuurlijke materialen zijn ook haar eerste liefde: “Mijn handen voelen het materiaal; zijde, wol, katoen, linnen zijn eerlijk en oorspronkelijk. Er is een bron in mij waarmee ik verbonden ben. Deze bron zie ik voor me als een soort baarmoeder van de ziel. Een verborgen omhulde ruimte, onzichtbaar, donker, omhuld en heilig; een plaats waar beelden groeien en die ik zichtbaar kan maken”. Het werk van Marijke Eken is sterk intuïtief. Haar handen, ogen en ziel weten wat ze willen uitdrukken.

Fotografie en alu-landschappen
Ingrid Sewpersad maakt ‘Alu-Landschappen’. Van oorsprong grafisch vormgever, bleef de autonome kunst haar boeien. Door de jaren heen ging ze steeds meer op onderzoek uit met potlood, penseel en camera. Inspiratie vond ze onder andere in het rivierenlandschap rond Nijmegen. Dit resulteerde in een serie alu-landschappen. De alu-landschappen zijn afdrukken op aluminium die in hun sfeer uniek zijn. Met haar alu-landschappen probeert Ingrid Sewpersad de beschouwer te laten dromen.
Ook is Ingrid Sewpersad al geruime tijd bezig met het fotograferen van intrigerende beelden in de openbare ruimte die daar ontstaan doordat derden die hebben aangebracht op trafokasten, muren, asfalt etc. Het fascinerende is het toeval dat de compositie maakt: het residu van het maken van een zeefdruk, de resten van een poster op een trafokast, vervolgens weer met graffiti bewerkt, waarbij het weer ook een duit in het zakje doet. Door al deze handelingen wordt door verschillende interventies een nieuw beeld samengesteld wat een eigen connotatie heeft.

Bezoekersinformatie
Het kerkje is open op zaterdagen en zondagen. Deze expositie is te zien van 1 tot en met 23 februari, van 11.00 -17.00 uur. Het bezoekadres van Kunst in het Kerkje is: Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp, bij Grave. De toegang is gratis.

Blijf op de hoogte
Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief via de website www.kunstinhetkerkje.nl. Volg Kunst in het Kerkje via Facebook, Instagram en Twitter. Met meer informatie over de exposities én de concerten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties