Escharen

Explosief carnaval in d’n Erpelkuul

Door CV De Pieperknallers

PIEPERKNALLERSRIJK - De Pieperknallers trokken zoals ieder jaar alles uit de kast om in d’n Erpelkuul een mooi feestje te bouwen. Prins Willy d’n Urste, in het dagelijks leven actief in explosievenonderzoek, ging voorop en maakte er met zijn gevolg een knallend feest van. (foto's: Marco van den Broek)  

Het carnavalsfeest begon op de vrijdagavond tijdens de sleuteloverdracht in Velp. In zijn speech ging prins Willy in op de inspectieronde door de gemeente Grave die hij vliegend op een 'duizendponder' maakte. Als prins wil je immers weten waarvan je de sleutel in handen krijgt. Zo kreeg iedere prins uit de gemeente Grave het podium om op eigen wijze de sleutel in ontvangst te nemen van burgemeester Roolvink. Zo hier en daar werden er natuurlijk wat 'steekjes' uitgedeeld. De burgemeester liet zich niet snel vangen en reageerde scherp en met humor.

Optocht
Zaterdag werden tijdens het 'vatte en moette-bal' in d’n Erpelkuul de inspanningen en voorbereidingen van de Piepers voor carnaval 2020 goed zichtbaar. Kosten noch moeite werden gespaard om Prins Willy, zijn werk en zijn naam Willy Arts over het voetlicht te brengen. Mooie en vaak ook lachwekkende creaties kwamen ten tonele. Traditioneel werd ook de Pieper van het jaar bekendgemaakt. Ditmaal viel de eer te beurt aan Patrick Michiels voor zijn tomeloze inzet voor carnaval in Esteren, als bestuurs- en commissielid en met inzet van zijn bedrijf voor licht en geluid.

Prins Willy zijn werk kwam als thema in de optocht op zondagmiddag terug. Maar ook de herindeling en woningbouw lieten Esteren niet koud. Buurtvereniging De Beeklanders met 'Explosief carnaval', uitgedost als een Braziliaans carnavalsgezelschap, ging er met de eerste prijs vandoor. De optocht is traditioneel voor een prins(es) een belangrijk moment. De ene helft van het dorp doet mee en speelt in op prins en actualiteit en de andere helft van het dorp staat als enthousiaste toeschouwer te klappen en te juichen. Uiteindelijk eindigde iedereen in het Dorpshuus om samen een feestje te bouwen. Ook de jeugd was nadrukkelijk aanwezig, diverse keten trokken als skihut voorbij en eindigden samen op het kerkplein waar ook een feestje werd gebouwd. Behoudens het wat stevige geluid verliep dit prima. Misschien volgend jaar een ander, wat rustiger thema?

De maandag namen prins, gevolg en raad deel aan de optocht in Grave en zetten daar sfeer en luister bij samen met hofkapel De Pechvolgels. In Grave weten de deelnemers aan de optocht altijd weer iets moois neer te zetten, inspelend op de actualiteit. Aansluitend verzamelden alle Piepers zich in 'Oud Grave' om met de Pechvogels nog even flink te knallen.
De avond werd doorgebracht in de eigen Erpelkuul met muziek van feest-DJ Robert en de eigen Pechvogels. Mooi om te zien dat jong en oud met volle teugen genoot en samen op de dansvloer stond.

Middag van de lach
Inmiddels begint in d’n Erpelkuul een nieuwe traditie te ontstaan met de Middag van de lach. Met tonproaters van topniveau die afgewisseld werden met dansen van de eigen gardes en muziek van de hofkapel, werd een mooie middag gepresenteerd aan het toegestroomde publiek.
In de avond werd het jeugdcarnaval door jeugdprinses Loïs en haar gevolg afgesloten en aan het eind van de avond was het de beurt aan prins Willy om carnaval officieel 2020 af te sluiten. Dat deed hij, zoals de Piepers inmiddels gewend zijn, met veel verve, oog voor detail en aandacht voor iedereen. Het was een knallend carnavalsjaar. 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?