Velp

Bewonersbijeenkomst op 28 november

‘Er gaat hoe dan ook gebouwd worden in Dorpshart Velp’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Woensdag 13 november vond in het Trefpunt in Velp een inloopavond plaats voor het nieuwbouwplan Dorpshart Velp. Diverse Velpenaren en andere geïnteresseerden waren aanwezig om kennis te maken met het project. Waar veel bewoners op hebben gewacht, gaat ook gebeuren. “Er gaat hoe dan ook gebouwd worden in het Dorpshart Velp. Dat kan worden toegezegd”, aldus de ontwikkelaar.

In de plannen, die op grote vellen werden gepresenteerd, wordt uitgegaan van een vier starterswoningen en twee ruimere (ouderen)woningen. Het betreffen minder woningen dan in eerdere plannen zijn gepresenteerd. In het verleden was er nog sprake van plannen om een appartementencomplex en zelfs een dorpswinkel te realiseren in het dorpshart van Velp. Deze plannen kwamen echter niet van de grond. De ontwikkelaar heeft nu gekozen om zich te beperken tot een totaal van zes woningen.

Proces
Om over te gaan tot de bouw van de woningen dient er door de gemeente nog wel goedkeuring te worden gegeven aan de wijziging van het bestemmingsplan. In het proces, waar naast de plannen ook nog over werd gesproken, is het de intentie om voor eind volgend jaar akkoord te krijgen voor de wijziging van het bestemmingsplan. “Als het ons lukt proberen we dit proces te versnellen. We zijn enthousiast en willen graag vooruit en starten met de bouw. Uiteraard is een plan, gedragen door de bewoners, wel belangrijk. Om die reden wordt er tijdens de bewonersbijeenkomst van 28 november opnieuw over gesproken”, aldus de ontwikkelaar. Deze bewonersbijeenkomst, die mede door de dorpsraad wordt georganiseerd, vindt om 19.30 uur plaats in het Trefpunt en is voor alle Velpse inwoners toegankelijk.

Starterslening
Hoewel nog onduidelijk bleef wat de prijzen worden van de woningen, acht gemeenteraadslid Jochem Jacobs, die ook aanwezig was op de avond, het wenselijk om goed na te denken over de hoogte van de prijs. “Als de woningen bedoeld zijn voor starters dan moeten de prijzen daar ook de gelegenheid voor bieden. Vanuit de gemeente kun je helaas weinig doen om de prijs van de woningen omlaag te brengen, maar je kunt starters wel helpen om aan tools en middelen te komen om de woningen aan te schaffen. Denk aan de starterslening, waar door de gemeente hard aan is gewerkt en waarvan is toegezegd dat deze op korte termijn beschikbaar is”, geeft Jacobs aan. “Maar ook andere manieren kunnen in de nabije toekomst starters, maar ook ouders, alleenstaanden en andere groepen, helpen aan een woning te komen.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties