Velp

Beethoven en Ligeti

Dudok Kwartet Amsterdam speelt in Kunstkerkje Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Op zondagmiddag 25 februari speelt Het Dudok Kwartet Amsterdam klassieke muziek met werken van Beethoven en Ligeti in het Kunstkerkje in Velp bij Grave. Het concert begint om 13 uur en plaatsen reserveren kan tot zaterdag 24 februari 24 uur via www.kunstinhetkerkje.nl. Let op: de aanvangstijd is anders dan gebruikelijk.

De muzikanten laten zien en horen dat de muziek van Beethoven en Ligeti niet oud is, maar muziek van nu. Ligeti toont zich in zijn tweede strijkkwartet de grootste klanktovenaar van de twintigste eeuw. In Beethovens Opus 132 staat het prachtige Heiliger Dankgesang centraal, waarmee de componist uitdrukking geeft aan zijn dankbaarheid over zijn genezing na een ernstige ziekte. Beide componisten grepen terug op eeuwenoude muziek, maar creëerden tegelijkertijd een sensationele nieuwe vorm van muziek, die nog altijd zeer tot de verbeelding spreekt.

Strijkkwartet
Het Dudok Kwartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. De leden van het kwartet leerden elkaar kennen bij het Ricciotti Ensemble. In 2009, kort na de oprichting, begon het kwartet aan een opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Hierna studeerden zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel. Hoogtepunten van de afgelopen seizoenen waren optredens in het Concertgebouw in Amsterdam, het Konzerthaus in Wenen en de première van een nieuwe opera van Kaaija Saariaho in samenwerking met De Nationale Opera. Het Dudok Quartet Amsterdam treedt jaarlijks op in vooraanstaande Nederlandse zalen, waaronder het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan het IJ en Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Podium Witteman
Direct na het concert in Velp spoedt het kwartet zich naar Hilversum om aan te schuiven bij het programma van Paul Witteman Podium Witteman (NPO, 18.05 uur). Vandaar ook dat de aanvangstijd voor het concert in het Kunstkerkje in Velp is vervroegd van 14.30 naar 13 uur. Dit zegt natuurlijk ook iets over de kwaliteiten van Het Dudok Kwartet, maar ook over het programma van de stichting ‘Kunst in het Kerkje’.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties