Velp

Dries van Agt spreekt in Emmausklooster Velp

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Stichting Avant Spirit houdt in het Emmausklooster in Velp een nieuwe lezing met vooraanstaande inleiders rondom het thema verbindend leiderschap. Donderdag 15 maart is het voormalig minister-president Dries van Agt die een interactieve en onderhoudende lezing verzorgt. Eerder waren Toon Gebrands en Leo Fijen al te gast.

Iedereen kent Van Agt als politicus, crisismanager in hart en nieren en fervent wielerliefhebber. Na zijn tijd als minister, premier en Commissaris van de Koningin, heeft hij hoge buitenlandse functies vervuld waarbij hij Nederland vertegenwoordigde en de belangen van mensen in moeilijke situaties met verve diende.
Vanuit die rol en hoedanigheid zet Van Agt zich na zijn actieve loopbaan in voor met name de zwakkeren in de samenleving en zal hij ook vanuit die rol en passie in Velp aan het woord zijn. Onder het thema 'zorg en geloof in de naaste' stelt hij in zijn betoog met name het Palestijnse vraagstuk centraal. De oud-politicus is al jaren een fel debater in het vraagstuk rondom Palestina. Hij besteedt deze avond ongetwijfeld aandacht aan het hele vluchtelingenprobleem en de wijze waarop daarmee wordt omgegaan en kan worden omgegaan.

Aanmelden voor de lezing kan via www.avantspirit.nl. De entree bedraagt 7,50 euro per persoon. Er is vanaf 19.15 uur koffie, de lezing start om 20 uur. Na afloop is er een samenzijn met Dries van Agt in de Refter. Het Emmausklooster is aan de Basilius van Bruggelaan 4 in Velp.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties