Velp

Dorpsraad Velp zoekt nieuwe locaties voor oude welkomstborden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Langs de invalswegen van de drie kerkdorpen van de gemeente Grave zijn inmiddels acht van de in totaal negen digitale schermen geplaatst. Met deze borden worden mensen welkom geheten. Daarbij krijgen verenigingen en stichtingen ruimte om hun activiteiten te promoten. Dit is een initiatief van de stichting Gericht Voor Elkaar, voortgekomen vanuit een wens van de dorpsraden.

Het initiatief om digitale borden te plaatsen is ontstaan nadat het voor de dorpsraden van Escharen en Velp steeds moeilijker werd om vrijwilligers te vinden die bereid waren de analoge borden te onderhouden. Vaak bleven teksten van activiteiten langdurig staan terwijl deze al lang voorbij waren. Daarnaast beschikte Gassel nog niet over welkomstborden en daarom besloten de drie dorpen collectief om hier werk van te maken. De oplossing werd gevonden in nieuwe digitale borden ter vervanging van de analoge borden.

Escharen en Velp hadden wel al welkomstborden, maar vooral de borden in Escharen hadden hun beste tijd gehad en worden weggehaald. Velp echter heeft nog geschikte borden. Deze wil de dorpsraad opknappen om ze vervolgens een nieuwe bestemming te geven. De dorpsraad zoekt daarom mensen met goede ideeën voor alternatieve bestemmingen. Inwoners van Velp die een geschikt idee hebben, kunnen contact opnemen met de dorpsraad via www.dorpsraadvelp.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties