Velp

Drie-eenheid Velp is weer compleet

De haan zit weer op zijn kruis

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Met het plaatsen van de haan bovenop de kerktoren van Kasteelklooster Bronckhorst in Velp zijn van een afstand weer de drie spitsen van de drie-eenheid te zien, en wordt de eerste grote renovatie aan het monumentale klooster afgerond. Dit heugelijke feit is een klein feestje waard. Daarom opent Kasteelklooster Bronckhorst vrijdagmiddag 10 mei tussen 15 en 18 uur haar deuren. Om 16 uur is er een korte presentatie over de renovatie en wordt ingegaan op de herbestemming van het grote pand. Tijdens de renovatie is een bijzondere ontdekking gedaan, ook hierover wordt meer verteld.

De renovatie aan Kasteelklooster Bronckhorst heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd. Het pand is grondig aangepakt. Aan de buitenkant is het klooster voor een groot deel opnieuw gevoegd met de ouderwetse knipvoeg, het dak heeft nieuwe leistenen gekregen, en al het houtwerk en kozijnen zijn hersteld en geschilderd. Voor de brandveiligheid zijn er extra nooddeuren ingezet, en in het pand zijn de grote open gangen nu ingedeeld in brandcompartimenten. Met het herstellen van de torenspits, het houtwerk van de spits is vervangen, komt er een eind aan de eerste grote renovatieronde. In het pand is nog het minimale gedaan.

Vrijdag 10 mei is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in de algemene ruimtes. De monumentale tuin die omsloten wordt door de welbekende kloostermuur in oud-Velp wordt op dit moment grondig aangepakt door het Ambachtcentrum. Ook deze tuin is dan te bewonderen. Kasteelklooster Bronckhorst ligt aan de Basilius van Bruggelaan 2 in Velp.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties